загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Український Петриківський розпис змагається з аргентинським танго за місце у списку ЮНЕСКО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аргентинське танго і українське декоративно-орнаментальне народне мистецтво - Петриківський розпис будуть конкурувати за надання статусу нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО, пише «Газета по-українськи» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«У грудні цього року в Баку відбудеться конференція ЮНЕСКО. Більше 30 країн будуть голосувати за надання Петриківського розпису статусу всесвітньої культурної спадщини. У нас дуже великі конкуренти, якщо чесно. Ми конкуруємо з аргентинським танго», - повідомив віце -прем'єр- міністр України Олександр Вілкул у вечірньому ефірі Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина» у середу.

За його словами, вже протягом трьох років працює над тим, щоб внести Петриківський розпис до культурної спадщини ЮНЕСКО.

«У нас вже пройшли виставки і в Європарламенті, і у всіх країнах Євросоюзу. Зараз виставки йдуть по Азії. І ми віримо, що це перше українське народне мистецтво, яке буде внесено до всесвітнього надбання людства», - зазначив Вілкул.

На сьогоднішній день Україна не представлена в списку об'єктів нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО, а в списку матеріального духовної спадщини значаться 7 українських об'єктів.

До списку новин