загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

27 вересня християни східної традиції святкують Воздвиження Хреста Господнього

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Православні та греко-католики 27 вересня відзначають свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Це свято належить до 12 великих свят Східної Церкви та має один день перед-і 7 днів постсвяткування. Як свідчать історичні джерела, у 70 році від Різдва Христа Єрусалим був зруйнований, багато священних місць були знищені і засипані сміттям.

На місці зруйнованого Єрусалиму Римський імператор Адріан побудував нове місто, засипав труну Господню землею і поставив над ним ідола, а на місці, де був розіпнутий Христос, збудував храм богині Венери.

У 326 році вісімдесятирічна цариця Олена відправилася до Єрусалиму, щоб відвідати місця, пов'язані з життям Спасителя. Знайшовши місце страти Христа, люди почали там розкопки і виявили три хрести. На якому з них був розіп'ятий Христос — було невідомо. Тому єрусалимський патріарх Макарій, який допомагав цариці у пошуках, запропонував випробування. На місце, де знайшли хрести, принесли жінку при смерті, і стали по черзі прикладати до неї хрести. Після дотику до третього — хвора зцілилася. Подивитися на диво зібралися багато людей, а щоб усі мали можливість поклонитися чесному древу Христового Хреста, патріарх Макарій поставив його на високому місці і піднімав (воздвигав) Хрест, показуючи його народу.

Люди кланялися Хресту, кажучи: «Господи, помилуй!». Так виникло свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, а християни знайшли свою найбільшу святиню.

Зараз хрест — головний символ християнства. Християнські храми увінчані хрестами, кожен християнин носить на грудях натільний хрест і хреститься. У свято Хрестовоздвиження в храмах правиться чин Воздвиження Хреста: відбувається приблизно те ж, що відбувалося в ті далекі часи неподалік від Єрусалима. Піснеспіви свята Воздвиження Хреста — одні з найкрасивіших і найбільш мелодійних.

Частинки Христового Хреста зберігаються у декількох православних храмах, зокрема, у Хрестовоздвиженському храмі у Києві.

27 вересня — день суворого посту.

До списку новин