загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна потрапила до топ-70 кращих країн для життя пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найкращою в світі країною для літніх людей визнано Швецію

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС, посилаючись на рейтинг Global AgeWatch Index 2013 року. Global AgeWatch Index 2013 відображає ситуацію з задоволеннями потреб літніх людей у 91 країні світу. Для визначення цього індексу використовувались 4 показники: економічна безпека, можливості у роботі та освіті, стан здоров'я, сприятливе середовище для життя.

Друге і третє місця зайняли Норвегія та Німеччина.

Також верхні рядки рейтингу займають Нідерланди, Канада, Швейцарія, Нова Зеландія, США, Ісландія, Японія, Австрія, Ірландія і Великобританія. На останніх позиціях опинилися Пакистан, Танзанія та Афганістан (останнє, 91-ше місце). Росія зайняла 78 місце.

Як зазначає «NEWSru.com», із країн колишнього СРСР найкраще справи йдуть в Естонії, яка посіла 29-й рядок рейтингу. Грузія на 37-му місці, Латвія – на 45-му, Литва – на 50-му, Вірменія – на 51-му, Таджикистан – на 52-му, Білорусь – на 60-му, Киргизія – на 63-му, Україна – на 66-му, Молдова – на 76-му місці.

Як стало відомо, під час оцінки рівня життя людей віком від 60 років фахівці організації вивчили статистику Світового банку, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міжнародної організації праці та ЮНЕСКО для 91 країни. Індекс, таким чином, охоплює 89% від числа літніх людей у світі.

До уваги бралися 13 параметрів, зокрема, частота звернень до медичних установ, умови життя, освіта, кількість працюючих та соціальна активність

Укладачі рейтингу відзначили, що найкращою якістю життя для людей віком від 60 років можуть похвалитися держави Північної Європи. Пов’язано це, значною мірою, зі щедрими допомогами та пенсіями для людей похилого віку, хорошим транспортом та почуттям спільності, яке є у літніх людей у цих країнах.

До списку новин