загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міжнародне «Музичне сузір’я Закарпаття» зачарує Ужгород

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення в Ужгороді XIII міжнародного фестивалю класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття» 13 - 22 жовтня.

Віктор Теличко , організатор фестивалю, композитор і піаніст, заслужений діяч мистецтв України розповів, що у фестивалю вже є своя історія. Концепцію фестивалю пояснює його назва – це прагнення познайомити закарпатців із досягненнями земляків, які мешкають тут і за межами нашого краю, а також залучати цікавих виконавців, колективи, щоб мистецька палітра краю завжди була багатоманітною, цікавою і довершеною.

У програмах дванадцяти міжнародних фестивалів класичної та сучасної музики  „Музичне сузір’я Закарпаття” виступили митці з  восьми країн – Швейцарії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Росії, Польщі, Китаю, України, зокрема: Національний  заслужений академічний симфонічний оркестр України, Національний заслужений академічний Український народний хор ім. Г. Верьовки, Львівський симфонічний оркестр, Національний ансамбль солістів України „Київська камерата”, Державний ансамбль України  «Київські солісти», Київський  камерний хор «CREDO», зразковий хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи, Державний заслужений академічний Закарпатський  народний хор, знані композитори та музиканти.

Основні форми проведення фестивальних заходів – концерти, лекції, майстер-класи, творчі зустрічі. «Ми завжди активно спираємося на випускників, студентів Ужгородського музичного училища, проводимо лекції у його приміщенні. Принагідно дякую нашим постійним партнерам – управління культури Закарпатської ОДА, обласні творчі об ’ єднання «Вільна сцена» (очільник – Василь Чайкович) та «Маестро», - каже В. Теличко.

«13-й фестиваль розпочинається 13 жовтня ’ 13 року. Це можна сприймати як жарт, ще й наше училище розташоване під номером 13. Цього року ми вирішили фестиваль класичної музики розпочати трохи незвично. У ХХІ столітті вагому роль займає електронна музика і її вплив, очевидно, з кожним роком збільшуватиметься. Є серйозний пласт сучасної концептуальної електронної музики, який у нашому краї, на мій погляд, ще не був представлений. У нас є талановиті творці, які володіють цим жанром у достатній мірі. Тож у рамках фестивалю вперше прозвучать твори наших закарпатських авторів Катерини Оленич, Антона Червоноокого, у концерті візьме участь і гітарист з Угорщини, який гратиме на електрогітарі серйозну музику. Візьме участь і Максим Шоренков – піаніст, композитор, винахідник, лауреат міжнародних конкурсів (він створив і запатентував новий спосіб звуковидобування на роялі). Ця музика ще й видовищна, наприклад, Максим грає за допомогою різнокольорових ниток, що створює не тільки оригінальні акустичні ефекти, а й цікаву картину».

Одна з цікавих лекцій під час фестивалю – «Інтонаційний образ епохи бароко» з цікавими демонстраціями. Її прочитає доктор мистецтвознавства, професор НМАУ імені П. Чайковського Юрій Чекан.

Цікавим концертом обіцяє бути і театралізоване концертне дійство «Музика давніх королівств» у виконанні українсько-польського ансамблю старовинної музики. Це буде у замку в с. Чинадієво у середу, 16 жовтня, о 17.00.  

У п’ятницю, 18 жовтня, о 19.00 у галереї «Ілько» триватиме концертна програма « Archi Virtuosi » Ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко.

20 жовтня у великому залі філармонії  - концерт «Образи Срібної землі». Тобто щотижня відвідувачам фестивалю пропонуватимуть абсолютно різні жанрові і стильові програми.

Олена Короленко , керівник Ансамблю солістів розповіла: «Вже втретє ми беремо участь у цьому фестивалі і завжди у нього дуже цікаві програми, дуже насичені. Концерти зажди неординарні, абсолютно небуденні. На цей раз хочемо зробити теж щось інакше, ніж звучить у нас в місті зазвичай. Наприклад, до нашого виступу ми залучили цимбали, що будуть відігравати роль то арфи, то фортепіано, то іншого інструменту. Будуть звучати і шлягери, і твори абсолютно нові. Програма непроста і нам доводиться дуже багато працювати. Тож щиро запрошуємо усіх на наш концерт у галереї «Ілько» 18 жовтня». 

До списку новин