загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Майже половина літніх людей в Україні знаходяться під опікою дітей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

48% літніх людей в Україні, що потребують догляду, знаходяться під опікою дітей, 14 % — під опікою осіб, які не є членами їх сімї, а про 63 % дбають урядові чи неурядові організації. Такі дані оприлюднили в рамках проекту "Рука допомоги", передає УНН.

У Києві презентували проект під назвою "Рука допомоги" — догляд на завершальному етапі життя за невиліковно хворими і літніми людьми, що залишилися без опіки в Молдові та Україні.

У реалізації проекту взяли участь такі організації, як: "Карітас“, фонд „Відродження“, Соціальна служба допомоги, Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, ГО ”Інститут правових досліджень та стратегій" та інші.

Розробці проекту передувало соціальне дослідження “Вплив міграції на літніх людей, які потребують догляду і турботи”, проведене організацією "Карітас" в рамках проекту, фінансованого ЄС. Так, було опитано 300 респондентів з України і Молдови. Середній вік опитуваних — 71 рік.

Згідно з результатами опитування, 70 % опитаних осіб, які потребують сторонньої допомоги в Україні та Молдові — жінки.

Значна частина опитаних позначила, що їх додатковий дохід становить матеріальна допомога, отримана від родичів, що знаходяться закордоном. Але в основному ж всі ці люди живуть на межі бідності. Міграція впливає на сімейні відносини, оскільки діти, які переїхали працювати / вчитися в іншу країну , залишають своїх престарілих батьків без прямої опіки.

Станом на 2012 — й рік 2 /3 населення похилого віку в Молдові проживає в сільській місцевості, що само собою забезпечує важкі умови для виживання пенсіонерів , особливо — в холодну пору року. Крім того, в Молдові найнижчі пенсії у всій Європі. Серед українських же проблем фахівці також виділяють проблему нестача фінансування з боку держави.

До списку новин