загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трохи про осінню риболовлю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осіння рибалка вважається легким і приємним проведенням часу. Дуже сильно помиляються рибаки, які вважають осінь безперспективним сезоном для ловлі . Звичайно, клює не зовсім та риба, до якої звикли впродовж літа. Зате в цю пору можна очікувати трофейних екземплярів. Досвідчені рибалки вважають осінню риболовлю найбільшою насолодою . Відсутність людей, що купаються дозволяє використовувати для улюбленого захоплення більшу ділянку берега. І це не рахуючи відсутності комарів та іншої мошки, вельми докучаючої влітку . Та й зменшення ймовірності зустрічі з повзаючими також багато значить .

Тактика ловлі осінньої риби досить сильно відрізняється від ловлі влітку. Наприклад, прикормка, що було влітку однією з неодмінних операцій, восени майже повністю втрачає свою ефективність. Тут на перше місце виходять тваринні насадки, живець і жабенята .

Вирушаючи на осінню риболовлю, не забудьте захопити з собою снасті для далекого закидання. Більш вдалим з варіантів буде ловля риби з човна, підпливаючи до глибоких місць водойми. Особливо до ям, які перебувають за перекатами. У таких місцях відмінний улов гарантований. Досвідчені рибалки, якы добре знаються на осінный рибалці, розповідають, що судака можна зловити практично на будь-яку снасть . Великі екземпляри в цей час більше люблять живців, а дрібних можна взяти і на пучок черв'яків. Стає найбільш інтенсивним кльов окуня. Для його ловлі користуються поплавковою і донною снастями, спінінгом (на дрібні блешні ), « силіконом » та інше. Наживку можна використовувати ту ж , що і на судака.

Восени відмінно ловляться жерех, язь, головень, форель. У процесі похолодання починається жор щуки. У цей час ця річкова хижачка вельми активно клює на мертву рибку. У жовтні її можна зловити на жабеня. Оптимальним видом снасті для цього є донна вудочка . Жабеняти слід чіпляти або двома гачками, або одним двійником. У місцях, де використання донної вудки неможливе, можна скористатися поплавковою. Для максимального ефекту від ловлі використовуйте лов в проводку .

Загалом, згідно осіннього риболовного календаря , можна намалювати таку картину. У першій половині вересня посилюється кльов таких риб, як щука і судак. У цей сезон їх можна ловити не тільки донними, але також поплавцевими вудками і жерлицями. Основною насадкою для цього служить черв'як, живець або мертва рибка . До осені в десятки разів посилюється ненажерливість йоржа. Причому улов великих екземплярів перестає бути рідкістю. У вересні все частіше починає потрапляти плотва, яка гуляє в густій ​​придонної рослинності великими зграями. В якості приманки найчастіше використовують черв'яка, опариша або перловку . Тактику ловлі плотви в осінній період слід орієнтувати на те, що в теплий день риба підходить ближче до берега, в той час як в холодну, похмуру погоду , більше тримається на глибині.

Ближче до жовтня помітно знижується кльов таких риб як лящ і судак. Однак продовжують досить активно ловиться щука і окунь. Слід лише робити поправку на те, що з настанням холодів вони прямують на глибину, так що для їх ловлі найкращою снастю буде донна вудочка .

У листопаді починає ставати перший лід. Пора переходити на зимові снасті і приманки. У цей час на мормишку прекрасно ловиться окунь, а на живця посилюється кльов судака. У теплий сонячний день можна очікувати кльову ляща на запропонований йому пучок черв'яків. Продовжує свою активну діяльність і плотва. Правда, як і іншу рибу, шукати її слід в глибоких місцях і в якості насадки застосовувати мотиля або опариша.

До списку новин