загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Афера року - моментальні кредити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми підрахували скарги наших споживачів на ці структури – їх найбільше.

За рік існування «Електронної книги скарг України» на нашу електронну скриньку написало понад 100 людей, яким закортіло отримати «моментальний кредит», ще їх називають кредит за 15 хвилин. А якщо вони нам написали – значить вони потрапили до рук аферистів.

Такі «моментальні кредити» обіцяють дати без довідки про доходи, все, що потрібно майбутньому постраждалому: лишень індитифікаційний код та ксерокопія паспорта. Але є нюанс, людям, яким були необхідні гроші, потрібно було спочатку віддати 15-20 % від суми такого «моментального кредиту» і тільки потім, за умовами договору, люди могли отримати свій кредит.

Віддавши останні гроші, пенсіонери ловили облизня – ніяких своїх кредитних сум вони не отримували ні через 15 хвилин, ні через день, і не через рік.

Такі швидкі кредитні контори, наче гриби після дощу, виросли по всій території України і квітнуть надалі. Наприклад, в Луцьку, в самісінькому центрі міста, в одному з будинків, аферисти влаштували свій офіс і сотні охочих отримати моментальний кредит, приймають щодня.

Журналісти «Електронної книги скарг України» вирішили навідати один із таких офісів в столиці. Так само, як і Луцьку чи в Запоріжжі, звідки нам надходили скарги, столичний офіс моментальних кредиторів знаходиться в звичайному будинку. Два «спеціалісти», жіночки, років з 26-30 сидять обабіч кімнати і приймають пенсіонерів. Невеличка черга. Іноді старенькі питають: «Чи не оманите Ви мене?», – у відповідь, з щирою усмішкою, жінка-кредитор, каже: «Ні, звичайно, ні…» і продовжує ставити непотрібні питання, наче не даючи подумати про те, що тут обманюють: «Ким працювали, скільки вже на пенсії, яку пенсію отримуєте?» і зрештою заходить розмова про відсотки, які потрібно сплатити спочатку: «Пані Людмило, Вам потрібно заплатити адміністративний внесок у розмірі 15% від суми кредиту і вже завтра прийти за грішми», – поцікавившись сумою, яку ж потрібно віддати перед тим, як отримати моментальний кредит. «4 тисячі гривень», – відповідає співробітник. Пані Людмила зрозуміла, що немає в неї такої суми і відмовилася це робити –  і правильно зробила.

Дійшла черга і до нас. Та ж сама ситуація. Нас запитують навіщо нам гроші. Де працюємо… Побачивши, що ми ладні на все, заради їхнього моментального кредиту – нам кажуть, що спочатку необхідно дати гроші, а потім тільки нам дадуть договір, щоб з ним ознайомитися. Дивно, правда? Ми наполягаємо на тому, щоб спочатку прочитати договір. Але люб’язність різко зникає і жінка в грубо каже: «Не хочете давати гроші – йдіть в інше місце, де Вас будуть обманювати. Ми чесна контора, таким чином ми перестраховуємося». Але від чого? Так і не зрозуміло. Зрештою, нам пригрозили навіть міліцією, коли зрозуміли, що ми не будемо давати гроші і не підемо, не прочитавши умови договору. Коли розмова зайшла в глухий кут, ми покинули приміщення. Бабці і дідусі продовжували стояти в черзі за моментальним кредитом.

Омануті моментальними кредитами, самі розробляють списки тих фірм, які наживаються на громадянах, ось з різних форумів, наших листів такі “моментальні кредитні фірми”- аферисти.

Кредитні аферисти:

ПП «ТФК «Актив»

ПП «Грандфінресурс» (програма «Альянс Україна»)

ПП «Кредіт Груп»

ТОВ «Аваль Інвест»

ТОВ «Ятесс»

ТОВ «Український прогресивний альянс»

ТОВ «Архбудекспертиза» (програма «Б.А.Н.К. платинум»)

ТОВ «Євро Гарант»

ТОВ «Ріксі»

ПП «Тореро»

ТОВ «Авто житло план»

ТОВ «Архбудекспертіза» (Програма «Б.А.Н.К. Платинум»)

ПП «Б.А.Н.К. Юей”

ПП “Кредіт-Груп” та ТОВ «Торгово-фінансова компанія «Актив»

ПП «Грандфінресурс» (Програма «Український Альянс»)

ТОВ «Альтернативний кредитний центр «Експрес-Кредит”ТОВ «Український Прогресивний Альянс»

ПП «УКРТРАСТІНВЕСТ»

ТОВ «УСП Україна» та ТОВ «УСП груп»

ТОВ «Український Прогрес»

ТОВ «Фінансовий Дім» АТЛАНТ

ПП «Б. А. Н. К. Національної позики»

ТОВ «Сі-Кара»

ТОВ «Компанія« Приват-Плюс » ДП «СОЮЗ»

ТОВ «КОМПАНІЯ «ПРИВАТ-ПЛЮС»

ДП «ПЛЮС» ТОВ «КОМПАНІЯ« ПРИВАТ-ПЛЮС »*

ТОВ «АВАЛЬ-Інвест»

ТОВ «Центр Фінансової Допомоги« Експерт»

ТОВ «РІКСІ»

ТОВ «Українська Соціальна Програма»

ТОВ «ЯТЕСС»

ТОВ “ТФК “АКТИВ”

ПП “Кредит Централь”

ТОВ “Інвест Юкрейн Компані”

Міліція ж розводить руками, очі бачили, що підписують. Мовляв, сучасні аферисти добре підковані юридично. І в таких моментальних аферах, в умовах договору, може бути пункт «Про надання консультації», за що, власне, вони і беруть той відсоток в сумі 15-20%. Тому перед тим, як спокуситися на моментальний кредит важливо прочитати договір, якщо у Вам його не дають, як нашим журналістам, а спочатку просять гроші – йдіть краще в інше місце.

Хоча є і випадки, коли не отримавши гроші з моментального кредиту люди відсуджували той відсоток, який віддали. Пенсіонерка з села Бережанка рік тому вирішила завітати в такий центр швидких кредитів ТзОВ «Аваль Інвест», і як і всі, спочатку віддала гроші – близько 2000 гривень, але кредит не отримала. Договір, укладений з «Аваль Інвестом» містив пункти про те, що учасники програми повинні щомісячно сплачувати товариству кошти, ця фірма сама розподіляє їх на власний розсуд. Жінка схаменулася і перестала платити ці внески, і товариство…подало ще й на неї до суду, начебто не виконала договір. Але суд став на бік пенсіонерки і постановив стягнути з товариства 1790 гривень, які жінка уже йому заплатила. Але таки випадків не багато.

Якщо Ви вже підписали договір про моментальний кредит знайте, що згідно з Законом «Про захист прав споживачів», споживач протягом 14 календарних днів із дня підписання договору має право відмовитися від нього. Відмову треба надіслати письмово рекомендованим листом, щоб мати докази того, що все зроблено відповідно до законодавства.

//www.youtube.com/watch?v=lg-aMHbrKqE

До списку новин