загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про користь фізичної активності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Загальновідомо, що фізичні вправи сприяють зміцненню здоров'я в цілому, допомагають стежити за вагою і знімають нервову напругу. Людина, яка тренується починає відчувати себе краще в усіх відношеннях, краще виглядає, у неї з'являється більше життєвих сил. Вправи певного типу можуть покращити кровообіг, зміцнити серце, змусити його працювати продуктивніше, допоможуть знизити артеріальний тиск, змінивши на краще склад крові. Виконання фізичних вправ викликає потоки нервових імпульсів від працюючих м'язів та суглобів і переводить центральну нервову систему в активний стан. Відповідно активізується робота внутрішніх органів, що забезпечує людині високу працездатність і дає відчутний приплив бадьорості. Існує багато вправ, які сприяють профілактиці та лікуванню хронічних розладів внутрішніх органів та опорно-рухового апарату. Основними якостями, що характеризують фізичний розвиток людини, є сила, швидкість, спритність, гнучкість і витривалість. Удосконалення кожної з цих якостей сприяє зміцненню здоров'я, але далеко не в однаковій мірі. Вправи з обтяженнями роблять сильним, тренування з бігу на короткі дистанції допомагають стати швидким, застосування гімнастичних і акробатичних вправ впливають на розвиток спритності та гнучкості. Вчені прийшли до висновку, що для ефективного оздоровлення, профілактики респіраторних захворювань необхідно тренувати і удосконалювати в першу чергу найціннішу в оздоровчому плані фізичну якість - витривалість, яка у поєднанні із загартовуванням та іншими компонентами здорового способу життя забезпечить надійний щит проти багатьох хвороб. Досягти високого рівня витривалості можна, використовуючи вправи циклічного характеру, тобто досить тривалі, рівномірні, повторювані навантаження. До циклічних вправ відносяться біг, швидка ходьба, плавання, біг на лижах, їзда на велосипеді, аеробіка, а також, з певними застереженнями, такі види спорту, як баскетбол, теніс, гандбол, футбол та інші.

Наукові дослідження та практика в багатьох країнах світу переконливо довели незаперечний оздоровчий вплив повільного бігу на здоров'я людей різного віку. Доведено, що біг покращує кровотік у всіх внутрішніх органах, включаючи мозок, що особливо цінно, так як забезпечує енергетичну базу для вдосконалення мозкової регуляції та психічної діяльності. У любителів оздоровчого бігу відбувається значне покращення обмінних процесів за рахунок підвищення мікроциркуляції - кровотоку в судинах малого діаметру. Систематичні заняття бігом значно покращують стан нервової системи. Поліпшуються зір і слух, емоційний стан, зростає об'єм легенів, значно підвищуються розумові можливості і краще запам'ятовується отримана інформація. Практично зникають головні болі, поліпшується сон, збільшується розумова і фізична працездатність. Все це зумовлено зростанням у тканинах мозку особливих речовин - нейропептидів, що складають біохімічну основу психічної діяльності. Одним з важливих напрямків фізкультури є гімнастика. Гімнастикою називають систему спеціально підібраних фізичних вправ і методичних прийомів, застосовуваних для всебічного фізичного розвитку, вдосконалення рухових здібностей і оздоровлення. Гімнастика отримала широкий розвиток і має багато різновидів (атлетична гімнастика, фітнес-йога, пілатес, каланетика, стрейчинг, та ін), які зараз широко використовуються у фітнес-клубах, але ці види гімнастики також можна виконувати і самостійно, в домашніх умовах. Вибір індивідуальної програми фізичного навантаження необхідний для того, щоб вправи приносили задоволення, щоб серце стало здоровим, а тіло сильним. Фізичні вправи покращують настрій, підвищують м'язовий тонус, підтримують гнучкість хребта і допомагають запобігти хворобам. До інших циклічних вправ належить швидка ходьба протягом досить тривалого (1,5-2 год) часу. Ефективний засіб для зміцнення м'язів ніг і покращення їх форми - ходьба босоніж по мілководдю уздовж річки чи моря. При цьому підвищується кровотік, особливо в судинах ніг, створюються умови для росту м'язів в довжину і ширину, одночасно досягається відмінний загартовуючий ефект. Один з видів оздоровчих циклічних вправ - це їзда на велосипеді, яка зміцнює м'язи ніг і рук, розвиває силу, спритність і витривалість. Плавання, як і інші циклічні вправи, здійснює благотворний вплив на серцево-судинну систему, сприяючи збільшенню її сили та життєдіяльності. При систематичних заняттях плаванням поліпшується терморегуляція, збільшується інтенсивність кровотоку, зміцнюються серцеві м'язи. Поліпшується і газообмін, що дуже важливо для повноцінного функціонування організму. Помірні плавальні навантаження здійснюють благотворний вплив на нервову систему, «знімаючи» втому, покращуючи сон і підвищуючи працездатність. Плавання, тренуючи і вдосконалюючи системи терморегуляції і дихання, є ефективним засобом профілактики респіраторних захворювань.

До списку новин