загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрет тривалого шлюбу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ідеальні стосунки: деякі пари залишаються разом на все життя і все ще  щасливі одне з одним навіть після десятиліть, прожитих разом. Як їм це вдається?

"Всі щасливі сім'ї щасливі однаковим способом ", - говориться у знаменитому романі Льва Толстого "Анна Кареніна". Чи це справді так? І чи володіють подружні пари, які залишаються десятиліттями вірні одне одному, насправді певним таємним рецептом любові? Ось інтерв'ю з сімейним терапевтом  на ім'я Андреа Брой, темою якого  є «“живі” партнерські союзи і суперечки у стосунках».

Пані Брой, який секрет тривалих шлюбів?

 

Я б краще запитала по-іншому: існує дещо, що формує хороші партнерські стосунки? Я гадаю, що це, передусім, енергійність.

Що саме ви розумієте під енергійним партнерством?

 

Багато пар живуть пліч-о-пліч та не мають що сказати одне одному і більше жодних фізичних контактів. З іншого боку, існують також пари, у яких існує міцний зв'язок між партнерами, навіть коли вони не розмовляють одне з одним.

Що потрібно робити, щоб зберегти відносини “живими”?

 

Цікавитися одне одним, сприймати іншу сторону свідомо і не приймати партнера як даність. Допоки люди одне одним цікавляться, доти існуватиме зв'язок між ними, який триматиме їх разом.

"Рибак рибака бачить здалека" чи "Протилежності притягуються": Яка з цих двох приказок діє краще, щоб зв'язок тривав якомога довше?

 

Я гадаю, що  може швидко стати нудно, якщо двоє людей дуже подібні одне на одного. Це цілком добре, що люди мусять трішки притиратися одне до одного.

Дослідники стверджують, що вони ніби прийшли до висновку, що стосунки триватимуть довше, якщо жінка інтелігентна. Ви погоджуєтеся з  цим твердженням?

 

Я вважаю це дуже дивним висловлюванням. Важливим є те, щоб обидві сторони були відкритими і могли б віддзеркалювати власну позицію.  З інтелігентністю тут абсолютно нічого не може пов'язуватися.  З моєї консультаційної практики я не можу засвідчити випадки, щоб академіки були більш розсудливими ніж інші.

Літні люди мають більш високу готовність попри труднощі з партнером залишатися разом?

 

Вважаю, що так. Це пов'язане з перцепцією цінностей, а також з зовнішніми обставинами. У 70 років більше не розлучаються з партнером так просто.

Загалом існують стосунки без конфліктів?

 

Таких не буває. І це не повинно ставати ціллю.

Що тоді повинно бути ціллю?

 

Розв'язання конфліктів. Люди отримують користь від того, що полемізують з іншими людьми.

Як раціонально обійтися з суперечкою?

 

Передусім, це в деякій мірі залежить від власної зрілості, а не від інтелігентності або віку. Чим зріліша людина, тим краще вона розв'язує конфлікти. Тут мова повинна іти не про права, а про те, щоб бути зацікавленим у своєму партнерові: що він хоче і яке підґрунтя він для цього має?

Чи можна загалом пристрасно кохати після тридцяти-сорока років, проведених разом?

 

Звісно, в цьому я повністю впевнена. Але над цим слід працювати. Подружні стосунки вмирають від бездіяльності.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин