загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Національний художній музей України запрошує до "Товариства незалежних"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект "Товариство незалежних" - це повернення унікальної художньої збірки, яка була вивезена з України одеситом Яковом Переменом в 1919 році.

Однак, завдяки пристрасті мистецтвознавців і колекціонерів вона отримала шанс на нове життя: навесні 2010 року частина колишньої колекції Перемена (86 творів живопису та графіки) була виставлена на аукціоні Sotheby's і придбана київським фондом "Український авангард".

Перша презентація колекції відбулася в Нью-Йорку (США) у 2012 році. Тепер її побачить український глядач у стінах НХМУ.

Одеське об’єднання молодих художників "Товариство незалежних" на початку ХХ сторіччя здійснило переворот у мистецькому світі. Теофіл Фраєрман, Амшей Нюренберг, Ісаак Малік, Михайло Гершенфельд, Ізраїль Мексін, Сигізмунд Олесевич, Сандро Фазіні – послідовники Сезанна і Матісса, кубістів і фовістів, одними з перших осягнули форми і грані авангардних напрямів мистецтва і склали гідну опозицію традиційному живопису "Товариства південноросійських художників".

На думку директора музею Марії Задорожної, «…без одеського «Товариства незалежних» уявлення про культурне життя України початку ХХ століття було б неповним. Картини, пронизані життям, чуттєвістю, свободою, були придбані колекціонером, громадським діячем Яковом Переменом й вивезені у Палестину, подалі від знищення і переслідувань. Так Перемен не просто врятував твори своїх талановитих сучасників, перших українських авангардистів. Він створив колекцію, що свідчила про європейський рух у мистецькому житті України».

Проект "Товариство незалежних" здійснено за підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні та присвячено 65-річчю Незалежності Держави Ізраїль.

До списку новин