загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Водяне опалення будинку своїми руками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть якщо ви ніколи не стикалися з організацією системи опалення приватного будинку, зовсім неважко зрозуміти цю саму систему або системи, так як їх декілька. Зрозумійте і проведіть водяне опалення будинку своїми руками. 

Звісно, легко не буде, адже все доведеться робити самому, а чарівна паличка в реальному житті, на жаль, не передбачена. Отже, давайте розглянемо найбільш оптимальний і прийнятний за видатками варіант водяного опалення своїми руками. Сам процес монтажу системи водяного опалення ми розглянемо в кінці, тому що монтаж труб і радіаторів опалення - явище традиційне, і нічим не відрізняється від монтажу труб для водопроводу або каналізації. А ось вибір типу системи опалення - це дуже важливо, адже тут потрібно врахувати все, щоб потім не робити переробку на ходу.

Чому водяне опалення найбільш оптимальне?

Якщо брати середній розрахунок будинку в 100 кв.м. то для системи опалення знадобиться N-а кількість антифризу або масла, а це буде коштувати дорожче, ніж вода, однозначно. Наступний пункт «за» водяне опалення - вода є найбільш оптимальним теплоносієм, тому вимагає мінімальної кількості енергії для доведення до необхідної температури. Як альтернатива водяному опаленню розглядається парове опалення, але цей тип теплоносія вимагає більш ретельних розрахунків при монтажі системи опалення.

Вибір типу системи опалення

Ми відразу ж будемо орієнтуватися на двотрубну систему опалення, тому що в однотрубної системи, останні радіатори будуть холодніше, а це мінус. Вибір джерела енергії. Тут справа суто індивідуальна, і основним фактором вибору джерела опалення для монтажу водяного опалення будинку своїми руками, є наявність централізованих джерел: газ, електроенергія, мазут або сонячні батареї і тд. Все впирається у вартість джерела енергії. Найбільш оптимальним на сьогоднішній день є газовий котел. Потім йде електроопалення, конвекторне опалення і котли на рідкому паливі (дизельне паливо вже дорожче). Про сонячні батареї мову можна вести тільки в тих районах, де в зимовий час сонячні дні дозволяють використання сонячної енергії. Але, в будь-якому випадку, проектуючи будь-яку систему опалення свого будинку, прислухайтеся до «народного» досвіду. Сучасні котли опалення (будь-які) практично всі забезпечені насосами для примусового руху теплоносія по трубах системи. Але, якщо сподіватися лише на них, то в один прекрасний зимовий вечір, коли раптом відключиться система електропостачання будинку, ви ризикуєте замерзнути. Тому, резервним джерелом системи опалення вашого будинку повинен стати котел для твердого палива та влаштований на даху розширювальний бачок для води. Котли для твердого палива нині виготовляють як у вигляді камінів, так і у вигляді печей з оригінальними дизайнерськими рішеннями, які жодним чином не зіпсують ваш інтер'єр. І купуючи, на додаток до газового котла такий котел для твердого палива, ви вже на 100% будете впевнені, що вам не страшне відключення газу або електроенергії.

Будова та принцип водяного опалення будинку

Кількість радіаторів опалення, довжину труб і матеріал з якого вони виготовлені, ви вибираєте виходячи з об'єму будинку. При проектуванні системи опалення врахуйте, що на найбільш довгих відрізках (від 5 до 10м) краще всього встановлювати сталеві труби або металопластикові труби. Вибір котла опалення рекомендується робити на користь двоконтурних котлів, для забезпечення опалення і гарячої води в будинку. Потужність котла повинна відповідати об'єму приміщень. Важливо! При плануванні системи водяного опалення з природною циркуляцією теплоносія рекомендується встановлювати котел в підвальному приміщенні. Але, для газових котлів це неприйнятне, оскільки їх установка в підвалах категорично заборонена. Розширювальний бак повинен розташовуватися на висоті не менше 3м. вертикально над котлом. Об'єм розширювального бачка рекомендується 20-30л (для приміщення в 100 кв м.) Ось такі основні моменти при організації водяного опалення будинку своїми руками. А ось практичну частину роботи ми з задоволенням представимо вам у відео-уроках. Ви побачите як правильно робити: монтаж системи опалення, монтаж радіаторів опалення, монтаж труб опалення.

До списку новин