загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дослідження: нещастя найчастіше трапляється з… розлученими людьми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Загальновідомо, що у самотніх людей (тим більше тих, які пережили невдалий шлюб і шлюборозлучний процес) підвищений ризик розвитку захворювань судин і серця, і діабету.

А зараз учені виявили, що “одинаки” частіше гинуть від нещасних випадків.

Хронічний стрес, який часто супроводжує життя розведених людей, чинить руйнівну дію на стан їх внутрішніх органів - таким людям загрожує не тільки підвищений ризик розвитку багатьох захворювань, але вони також і частіше вмирають від них.

А американські вчені, співробітники університету Райса в місті Х’юстон (Rice University) виявили раніше невідому небезпеку, яка загрожує розведеним людям - підвищений ризик смерті від нещасних випадків.

Автори дослідження вивчили обставини загибелі або отримання важких травм 1,3 мільйона американців у віці 18 років і старше, які стали жертвами нещасних випадків у період між 1986 і 2006 роками.

Виявилося, що у розлучених людей ризик смерті в результаті таких пригод був в 2 рази вищим, ніж в осіб, які перебували у шлюбі - при цьому таке підвищення ризику було особливо вираженим у відношенні найбільш поширених побутових нещасних випадків (пожежа, дорожньо-транспортні пригоди, харчові отруєння).

Наприклад, ризик загинути в результаті таких досить рідкісних пригод як авіакатастрофа або корабельний подорожі був майже однаковим і для одружених, і для розведених людей.

Наявність вищої освіти у розлучених людей трохи знижувало їх шанси згоріти у вогні пожежі або потрапити під машину - проте все одно вони гинули частіше, ніж менш освічені люди, але які мають сім’ю.

“Чоловіки і дружини надають один одному не тільки реальну допомогу, а й морально підтримують один одного, що зменшує руйнівний вплив стресів повсякденного життя”, - цитує Здоров’я України одного із співавторів цього дослідження професора Джастіна Денні (Justin Denney).

До списку новин