загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перераховуємо пенсію за віком

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заява про призначення пенсії (перерахунку) подається заявником особисто безпосередньо до органу, що призначає (перераховує) пенсію, за місцем проживання  (реєстрації) або законним представником відповідно до законодавства, який діє на підставі виданої йому довіренності посвідченої нотаріально. Про це повідомляє прес-служба управління ПФУ Жовтневого району міста Луганська.

Заява про призначення пенсії за віком може бути подана не раніше ніж за місяць до досягнення пенсійного віку.

Пенсія призначається з дня звернення за пенсією, крім таких випадків, коли пенсія призначається з більш раннього строку:

пенсія  за  віком призначається  за днем досягнення пенсійного віку, з дня що настає, якщо звернення за пенсіїю відбулося не раніше трьох  місяців з дня досягнення особою пенсійного віку

особа, яка має одночасно право на різні види пенсії ( за віком, по інвалідності, у зв’зку з втратою годувальника, призначається одним із цих видів пенсії за ії вибором.

До заяви про призначення пенсії за віком  додаються такі документи:

  • паспорт (або інший документ, що засвідчує цю особу, місце ії проживання (реєстрації) та вік). Іноземні громадяни та особи без громадянства  подають також копію посвідчення  на постійне місце проживання  реєстрації.
  • інд.код, або документ про його відсутність;
  • трудова книжка, документи про стаж;
  • диплом про навчання;
  • довідка про заробітну плату за будь-які 60 місяців підряд до 1.07.2000 року.За бажання пенсіонера та за умови, якщо страховой стаж починаючи с 01.07.2000 року становить не меньше 60 місяців, для  обчислення пенсії враховується заробітна плата за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року.
  • військовий  квіток (для чоловіків)
  • свідоцтво про шлюб ( для жінок), свідоцтво про народження дітей

Документи необхідні  для призначення пенсії можуть бути подані як в оригіналах, так і в копіях.

Документи про стаж, вік та заробітну плату подаються тільки в оригіналах.

У разі призначення пенсії віком зі зниженням пенсійного віку додатково подаються такі документи, які підтверджують таке право.

Умови  призначення пенсії за віком згідно ст.26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачають, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та жінки які народилися з 01.04.1961р. по 31.12.1961р. наявності страхового стажу не меньше 15 років.

До списку новин