загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безпека для старшого покоління - поради як себе поводити на кожен день

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Самотні люди похилого віку найчастіше стають жертвами шахраїв. Але навіть особам, які не вважають себе літніми, можуть бути цікаві наші наступні поради щодо поведінки на кожен день.

Було б чудово, якби у світі відбувалися лише позитивні речі, але, на жаль, так не буває. Окрім людей, які йдуть по життю з чистою совістю, є ще й такий підвид наших сучасників, які своїми злочинними діями ускладнюють наше життя. Розмова йтиме про різного роду злочинців, які обирають людей, особливо осіб пенсійного віку, в якості своїх жертв.

Літні люди часто живуть на самоті, отож повинні самостійно справлятися з буденними справами, і власне тут беруться до справи злочинці і, підступно ввівши в оману, намагаються добратися до майна людей похилого віку, здобутого кропіткою працею. Можливостей наблизитися до пенсіонерів існує безліч: чи то через телефон, чи власне біля дверей оселі або під час купівлі речей - шахраї не зупиняться ні перед чим. Наступні три приклади покликані показати методики, які злочинці використовують для того, щоб увійти в довіру літніх і тим самим позбавити жертв їхнього майна.

Трюк з онуком по телефону

Аферист-трюкач телефонує літнім людям і видає себе за онука або родича та скаржиться на фінансову скруту, в якій він нібито опинився. Завдяки хитрій тактиці ведення розмови, літня людина не помічає, що їх заманюють у «пастку», і дає можливість себе переконати позичити гроші «внукові». У таких випадках, перед тим як віддавати гроші, обов‘язково подзвоніть родичам та розпитайте!

Афера біля вхідних дверей будинку

Подзвонили у ваші двері - і ось перед вами стоїть доброзичлива людина, яка мило прохає дати їй аркуш паперу, щоб записати щось, або склянку води через раптову нудоту.

У всіх подібних випадках шахраї таким чином намагаються відволікти літніх, щоб отримати можливість увійти в квартиру. Відкривайте вхідні двері лише з ланцюжком!

Злодії поза домом

Кожному час від часу потрібно іти до банкомата, щоб зняти готівку, і пенсіонери не виключення. Оскільки літні люди зазвичай подорожують поодинці, то це хороша відправна точка для злодіїв. Вони слідкують за пенсіонерами, як ті знімають гроші, слідують за ними позаду і виривають гаманець з довгоочікуваною пенсією. Ходіть, якщо це можливо, до банкомату удвох!

"Вгадай , хто це ?" - брошура з порадами

Тут згаданий лише фрагмент можливих кримінальних махінацій, які вигадують аферисти, щоб ошукати пенсіонерів. Так як ця тема, на жаль, і надалі залишається актуальною, Федеральне міністерство у справах сім'ї, літніх громадян, жінок та молоді у Німеччині видало буклет під назвою "Вгадайте , хто це?". У цій брошурі описується , як саме поводитися зі злочинцями і як ви можете захистити себе від них. Зазвичай шахраї не схожі на шахраїв і тому отримують легку здобич. Також в брошурі можна знайти і поради. Німецькі пенсіонери можуть замовити її безкоштовно або напряму завантажити  з сайту.

Якщо ви читаєте цю статтю зараз і думаєте, що це вас не стосується... Подумайте над тим, що ви також старієте!

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин