загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як позичати гроші та повертати борг?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В «Приватному інтересі» на телеканалі «БТБ» розказали про те, як правильно позичати гроші та швидко повертати борг.

Скільки давати в борг та кому – персональна справа кожного. Все залежить від того, для чого ви позичаєте кошти та чи зможе позичальник повернути їх вчасно. Проте, деякі громадяни спеціально дають власні фінанси в борг, аби отримати з них прибуток у вигляді відсоткової ставки. Якщо мова йде про рідних, близьких та друзів – людина повинна розуміти чим вона ризикую. А ризик, перш за все, полягає в тому, що людина підставляє свої власні інтереси, тому що дати в борг достатньо легко, а от забрати – ні!

Згідно з законодавством, навіть якщо укладено розписка про те, що людина повинна повернути борг та проценти, то займач може ці проценти оскаржити, ґрунтуючи свою позицію на тому, що лише спеціальні фінансові установи можуть вимагати отримання процентної ставки.

Нещодавно Верховний суд прийшов до такого правового рішення, згідно з яким фізична особа має право отримувати відсотки, навіть в іноземній валюті.

Експерти рекомендують давати в борг лише таку суму, з якою б ви могли без великої печалі розпрощатись. А те кому давати чи ні – суб’єктивна оцінка. Проте, варто давати гроші під розписку, навіть якщо їх позичають для сумісної реалізації певних бізнесових проектів.

До списку новин