загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У музеї Києва презентують книгу-музей про місто

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Покорнейше прошу оказать мне честь и прийти ко мне завтра вечером кушать чай". Таке запрошення виведено красивим почерком на картці з цупкого паперу... Це факсимільна копія історичного документу з колекції Музею історії Києва. Вона, разом з багатьма іншими факсиміле входить як додаток до книги «Вічний Київ. Життя великого міста». Книгу презентують у четвер, 21 листопада, початок о 17. Ведучим презентації буде філософ та культуролог Мирослав Попович.

Це видання - спільний неординарний задум науковців з музею та видавців «БАЛТІЯ-ДРУК». А ідея була така: а що як зробити мобільну експозицію музею, безпосередньо для кожного, як книгу? Жанр книги можна сформулювати так: "Історія міста в деталях кожної епохи". Видання «Вічний Київ. Життя великого міста» розказує нам про місця, історичні періоди, про біди і радості міста, про досягнення та втрати... Є тут і унікальні документи. Наприклад , посвідчення члена Червоного хреста, молодшого лікаря Михайла Булгакова (на фото справа зверху). 

Музей історії Києва відкрили в травні 1982 року, коли місто святкувало 1500-річчя заснування. Першим його приміщенням став Кловський палац на Липках. У 2003 році Кабінет міністрів ухвалив рішення передати будівлю Музею історії Києва по вулиці Пилипа Орлика, 8 Верховному суду України. У серпні 2012 будівлю добре відому киянам як "скандальна забудова" по вулиці Богдана Хмельницького 7, відкрили як Музей історії Києва.

До списку новин