загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Луцьку пенсіонерам настирливо продають «липові» знижки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чергову аферу під кодовою назвою «цифрове телебачення» для пенсіонерів розкручують шахраї у Луцьку. Довірливим пенсіонерам «настирливо рекомендують» купувати дисконтні картки неіснуючої компанії. І такі випадки трапляються в обласному центрі все частіше. Про це пише «Волинь-нова».

73-річна пенсіонерка Віра Григорівна, розповіла, що до неї приходили «підозрілі люди» і намагалися продати їй дисконтну картку на встановлення цифрового телебачення.

«Я живу сама в приватному будинку. Почувши, що загавкав мій собака, вийшла на подвір'я, — згадує пані Віра. — Там стояла парочка — дівчина та хлопець, які назвалися менеджерами компанії «УкрСелл». Парубок залишився балакати зі мною, дівчина пішла до сусідки. Цей хлопчина й повідав мені, що починається ера цифрового телебачення («вся Україна переходить на «цифру»), а тому вже завтра зможу дивитися телевізійні програми. Проте є нагода скористатися послугами їхньої компанії, яка встановить необхідне обладнання. Щоб це зробити безкоштовно, потрібно придбати дисконтну картку за 85 гривень. За це їхня компанія подарує мені 500 гривень.

Я відразу запропонувала, щоб вони зараз мені подарували ті 500 гривень, а я їм заплачу 85. Менеджер такий варіант відкинув та повідомив, що презент можна буде отримати, звернувшись в офіс компанії. Мене це не влаштовувало, тому відмовилася від його пропозиції. Обличчя хлопчини почервоніло від злості. Він почав напирати, мовляв, ти, стара, не розумієш свого щастя. Крім того, з'ясувалось, що для пенсіонерів у них акція — дисконтну картку на 500 гривень можна придбати всього за 20. Зрозумівши, що грошей від мене він не отримає, нахаба забрався геть. Згодом я зайшла до сусідки. На жаль, вона виявилася більш довірливою й заплатила 20 гривень за ту картку. Може, дійсно вона варта цієї суми, але, як на мене, дуже вже це схоже на обман.

Віра Григорівна дістала сусідчину дисконтну картку та показала мені. Перше, що впадає в очі, — напис «500 гривень в подарунок*». Нижче дрібненькими буквами роз'яснення зірочки: «За умови встановлення комплекту обладнання. При підключенні лише тв–тюнера —подарунок 400 гривень».

Ой, а я й не бачила, що там таке написано. І ті представники компанії ні мені, ні сусідці цього не пояснювали. Просто сказали: купуйте картку — буде у вас цифрове телебачення та 500 гривень у подарунок. Хіба це не обман? — обурилася Віра Григорівна.

ЩО ТО ЗА «БЛАГОДІЙНИК» — «УКРСЕЛЛ»?

Журналіст газети «Волинь-нова» вирішив знайти фірму «УкрСелл» у всесвітній мережі. З'ясував, що компанія має свій сайт. Якщо вірити інформації, розміщеній на ньому, то вона успішно працює і розвивається вже дев’ять років. Основними партнерами є «Дельта Банк» та «Viasat». Щоправда, за ці роки на сайті так і не запрацювали важливі для клієнта розділи «Контакти», «Дельта Банк», «Офіси». Всі вони перебувають у стадії розробки. На сайті є декілька відгуків. Люди цікавляться, що ж робити з дисконтними картками та чи можна їх повернути. Як повідомляє керівник компанії, девіз «УкрСелл» — «В десяту річницю — менеджером! Відкриття 50 нових менеджерів до кінця 2013 року». Тобто перед компанією стоїть завдання поповнитися кадрами? Зрозуміти, чому вони шукають менеджерів, а не надають послуги, для мене досить складно. До речі, на сайті зазначено, що пріоритетом роботи компанії є «супутникове телебачення», а не встановлення тв–тюнерів для цифрового ефірного телебачення, як про це заявляли пенсіонерці «підозрілі люди», що продають дисконтні картки.

«Інформацію про компанію «УкрСелл» вирішив отримати насамперед у стратегічних партнерів — «Дельта Банку» та оператора супутникового телебачення «Viasat». І в Луцьку, і в Києві відповідальні особи «Дельта Банку» про такого партнера почули вперше від мене.

Представник оператора «Viasat» у телефонній розмові також заперечив будь-яку причетність до ТзОВ «УкрСелл» та дисконтних карток на послуги встановлення супутникового телебачення.

За роз'ясненнями я вирішив звернутися безпосередньо до представників компанії, адресу котрої вказано в картці, яку купила пенсіонерка. Довго блукав довкола будинку № 38 на проспекті Соборності, але жодної вивіски з назвою «УкрСелл» так і не знайшов. Уже збирався йти, коли на одному з офісів мою увагу привернула рекламна наклейка «Viasat». Щоправда, над входом розміщена величезна вивіска, яка сповіщає, що тут розташований «Ломбард». Знаючи, що в нашій країні під вивіскою «Лакомка» може працювати сексшоп, а не кондитерський магазин, вирішив зайти поцікавитися, чи не тут, бува, замаскована компанія «УкрСелл». До речі, навряд чи пенсіонер зміг би знайти це місце. Зайшовши до приміщення, побачив обшарпані стіни однієї з кімнат, у якій стояв лише стіл та два стільчики. Інстинктивно відчув, що мені саме сюди. За столиком сиділа дівчина, з якою в мене вийшов ось такий діалог», - пише журналіст.

— Ви займаєтесь встановленням цифрового (!) телебачення?

— Так, можете зробити заявку.

— А чи не ваша компанія продає дисконтні картки, бо в мене знайома купила, то тепер чекає коли ви їй тв–тюнер принесете?

— Так, і ви можете придбати дисконтну картку за 20 гривень та отримати знижку 500 гривень. Тоді вам все обладнання та підключення обійдеться приблизно в 540 гривень.

— Але ж на картці написано, що це знижка від компанії «УкрСелл», вартість картки 85 гривень, а у вас на стіні висить ксерокопія сертифіката фірми з іншою назвою?

— Розумієте, це та сама контора. Просто її зареєстрували під інше підприємство. Це юридичні тонкощі. Але це одне і те саме.

— Побачивши подив на моєму обличчі, панянка запропонувала присісти та роз'яснила:

— Розумієте, дисконтні картки розповсюджують наші консультанти. Зараз акція, тому коштують вони не 85, а 20 гривень.

— А чому ваші консультанти розповідали моїй знайомій, що йдеться про ефірне цифрове телебачення Т2, а не про супутникове телебачення? І головне, чи можна повернути цю дисконтну картку? — поцікавився я.

Ваша знайома неправильно зрозуміла наших менеджерів. А дисконтну картку повернути не можна, — нервуючись, відповіла дівчина.

КУПУЄМО МИЛЬНУ БУЛЬБАШКУ

Після цього діалогу стає зрозуміло, що «УкрСелл» продає не дисконтні картки, а повітря. Існування цієї фірми в тому вигляді, в якому її подає інтернет та консультанти, є сумнівним. «Менеджери», користуючись тим, що по телевізору інтенсивно рекламують цифрове ефірне телебачення, вводять в оману пенсіонерів та пропонують їм продукт компанії, якої в Луцьку нема. Якщо людина і знайде цю фірму за адресою, вказаною на картці, то їй, як і мені, запропонують обладнання супутникового телебачення, ціна на яке що з дисконтною карткою, що без неї — та сама.

Пенсіонер, що купує дисконтну картку, не отримує ані чека, ані договору. Не знаючи фіксованої ціни на послугу, громадянам можна продавати дисконтні картки зі знижками і на 1000, і на 10 000 гривень. Все це нагадує діяльність Остапа Бендера, який продавав квитки за прохід до «Провалу», гроші від якого мали піти на капітальний ремонт «Провалу», щоб той не дуже провалювався. Дурниця? Ось так і пенсіонери платять гроші фірмі, якої фактично немає, за фіктивну знижку.

Невже так задурманює людей напис на дисконтній картці «500 гривень у подарунок»? Варто було поцікавитись, чи не можна власником картки стати безкоштовно, а отримати в подарунок 480 гривень, а не 500.

Порада пенсіонерам: при появі таких консультантів викликати міліцію. Поки вони будуть вас психологічно «зомбувати», правоохоронці, думаю, приїдуть. Не беруся сказати, чи знайдуть слідчі в їхніх діях ознаки шахрайства, але продавати мильні бульбашки у вигляді знижок «агентам» неіснуючої компанії — завадять.

До списку новин