загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Києві активізувалися аферисти, які ошукують пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У столиці знов активізувалися аферисти. Щонайменше три групи махінаторів працювали в одному кварталі, виманювали у довірливих пенсіонерів усі їхні заощадження.

Одна з постраждалих звернулась до міліції та написала в редакцію "Інтера". Нашій знімальній групі вдалося буквально по гарячих слідах спіймати шахраїв. Кримінальну історію в деталях знає Антон Нечипуренко.

Не гаючи часу, їдемо на пошуки аферистів. Симпатичному тандему чоловіку й жінки Світлана Миколаївна віддала 5 тисяч гривень буквально годину тому.

- Здесь стояла женщина у стеночки, вот здесь стоял молодой человек.

На тому самому місці їх вже, звісно ж, немає. Світлана Миколаївна пригадує: не встигла отямитися, як в руку увіпхнули маленький номерок, а потім і зовсім збили з пантелику новиною:

- "На Ваш", - ну, на мой номер - "выпал холодильник. Стоит он 5 тысяч. Мы Вам, если хотите, привезем его, а нет - берите деньгами".

Те, що задля отримання подарунка потрібно було показати гроші, в жінки викликало підозри, та молоді люди вміло заговорили їй зуби, просто не давши оговтатися.

- Выношу сумочку со своими 5 тысяч - "так вот, мы даем вам 3, и держите в руках крепко, и придете вечером - получите в 5:00".

Її 5 тисяч гривень і ще 3 тисячі призових заклеїли у конверт та віддали законній власниці, наказавши не відкривати до 17-ої години. Перевірила, не дочекавшись, а замість грошей - папір.

Аферистів разом із міліціонером шукаємо у найбільш людних місцях.

Раптом ошукана пенсіонерка помічає підозрілу групу людей. В руках - конверт, подібний до того, що отримала вона.

- А что случилось?

- А вы не уходите! Подождите! Чем вы зайнимаетесь? На работу приехали? А от данной бабушки вы что хотели?

- Ничё!

- Ну карточка какая-то, конверт какой-то?

- Нет, ничего не предлагали.

- Ни вы, ни ваша спутница?

- Какая спутница? Я ее в первый рази вижу!

Схвильована пенсіонерка, яку вирвали з рук аферистів, гроші їм віддати не встигла. І що відбувається, не розуміє.

Тамара, пенсіонерка:

- Нам дали, мы позвонили и мы выиграли…

Затримані чоловік із жінкою - не ті, що обдурили Світлану Миколаївну. Втім, їх "пакують" у патрульне авто й везуть до райвідділу.

Наталя Калиновська, прес-офіцер Шевченківського РВ ГУМВС України у м.Києві:

- Зараз вирішується питання про порушення кримінального провадження за статтею 190, це шахрайство. Передбачено покарання штрафом - до 50 мінімальних доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років.

Світлана Миколаївна свої кревні 5 тисяч гривень вже повернути й не сподівається. Та надто радіє з того, що іншу жінку врятувала від лиха.

- А вы не успели, мое солнышко, да?

Подібні афери рідко розкриваються, тим більше, потерпілі соромляться про них повідомляти.

Антон Нечипуренко, Іван Єрмаков

До списку новин