загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наталія Королевська: Ми вважаємо, що у питанні волонтерства зайві папірці ні до чого

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінсоцполітики підтримує законодавчі ініціативи, які спрощують здійснення волонтерської діяльності і сприяють її розвитку. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час першого засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської допомоги, шефської підтримки установам та закладам системи соціального захисту населення.

«Ми знаємо, що Закон «Про волонтерську діяльність», прийнятий у 2011 році, потребує змін. Адже в ньому містяться елементи зайвої бюрократизації. Тому Мінсоцполітики буде підтримувати законодавчі ініціативи, які спрощують здійснення волонтерської діяльності і сприяють її розвитку», – сказала вона.

Зокрема, Наталія Королевська відзначила, що Мінсоцполітики підтримує законопроект „Про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності)” №3549-1 від 14.11.2013, зареєстрований депутатами від різних фракцій. Цим законопроектом передбачається ліквідувати необхідність для юридичної особи отримувати статус «волонтерської організації» та посилюються повноваження місцевих органів влади у сфері волонтерської діяльності.

«Ми вважаємо, що у питанні волонтерства зайві папірці ні до чого. Якщо людина діє за покликом серця, навіщо змушувати її отримувати якісь довідки? Їй треба дякувати», – сказала вона.

Як відзначила Міністр, держава має робити усе можливе, щоб якомога більше громадян, особливо – молодь, сприймали волонтерську роботу як діяльність, у якій обов’язково треба брати участь.

«Бо це величезний ресурс, який не тільки допомагає вирішити конкретні питання, але й впливає на суспільство загалом – робить його менш байдужим, більш цивілізованим і справедливим. Ми маємо прийти до того, щоб волонтерський досвід сприймався роботодавцями так само, як і професійний», – висловила вона своє ставлення.

Наталія Королевська запевнила, що Мінсоцполітики зі свого боку робитиме все можливе для підтримки волонтерського руху, оскільки сприймає волонтерські організації як партнерів, з якими робить спільну справу.

Довідка

Нагадаємо: 5 грудня в Україні відзначали Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного та соціального розвитку, який встановлено у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

До списку новин