загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Євромайдан підтримують дві третини киян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За даними соціологів, 64% киян підтримали Євромайдан, а 59% готові миритися з незручностями, пов’язаними з акціями протесту.

 

Такі дані опитування громадської думки жителів столиці оприлюднила соціологічна компанія Research and Branding.

 

"Дві третини киян (64%) в грудні 2013 року висловили підтримку Євромайдану, тоді як кожен четвертий мешканець столиці (26%) не підтримує Євромайдан. 10% не змогли висловитись з цього питання", - йдеться в дослідженні соціологічної компанії.

Найпалкішими прихильниками Євромайдану виявилися кияни у віці від 40 до 49 років. Серед них протести підтримали 71%, а 23% не підтримують. Також Євромайдан активно підтримала молодь у віці до 30 років – 69% за, а 21% - проти.

Найскептичніше щодо Євромайдану настроєні кияни старші 55 років: 54% - за, а 36% - проти.

Соціологи також запитали киян щодо готовності миритися з незручностями, пов’язаними з протестами Євромайдану в центрі столиці. 59% мешканців столиці готові миритися з такими незручностями, а 34% - ні.

Дослідження проводилося 10-14 грудня методом особистого інтерв’ю. Було опитано 800 людей, а похибка склала 3,5%.

Портрет Євромайдану

 

7-8 грудня фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київський міжнародний інститут соціології провели дослідження щодо соціального зрізу учасників Євромайдану.

Було опитано близько тисячі протестувальників. 70% із них відповіли, що вийшли на Майдан через обурення діями "Беркуту", 53,5% - через призупинення євроінтеграції, а 5% вказали, що відповіли на заклик опозиції.

Киян і мешканців інших міст, за даними соціологів, на Майдані порівну: 50% на 50%. Абсолютна більшість не-киян (92%) кажуть, що приїхали мітингувати власним коштом. Тільки 2% повідомили, що їх привезла до Києва якась партія.

92% протестувальників заявили, що не належать до жодної партії, громадської організації чи руху.

Євромайдан "молодший", ніж країна в цілому, кажуть соціологи, але досить зрілий. Середній вік учасника мітингів – 36 років. Найбільше серед протестувальників людей віком від 30 до 54 років - таких майже половина. 38% опитаних молодші за тридцять, і лише 13% - старші ніж 55.

Крім того, Євромайдан освічений: на ньому явно переважають люди з вищою освітою (64%), із середньою та середньою спеціальною – 22%, незакінченою вищою – 13%.

За родом занять серед учасників Майдану найбільшу групу – 40% – становили спеціалісти з вищою освітою, 12% – студенти, 9% – підприємці, 9% – пенсіонери, 8% – керівники, 7% – робітники.

Напередодні протесту

 

Перед відмовою керівників України підписувати Угоду про Асоціацію з ЄС соціологи досліджували ставлення українців до зовнішньополітичного вектору держави.

2-15 жовтня соціологічна компанія GFK Ukraine дослідила ставлення українців до Угоди про асоціацію, ЄС та Митного союзу.

45% опитаних вважали, що Україна повинна підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а 14% серед варіантів інтеграції України обрали вступ до Митного союзу, 15% відстоювали позицію, що Україна не повинна входити в жодні союзи.

Серед тих, хто мав однозначну позицію щодо зовнішньополітичного вибору України, 62% впевнені, що країна повинна підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, з них 8% вважали, що на цьому варто зупинитись і не вступати в ЄС.

Більше хочуть до Євросоюзу люди з вищою освітою. Прихильники євроінтеграції в цілому поділяють цінності ЄС, спрямовані на впорядкування громадського життя, починаючи від відмови від хабарів і закінчуючи виконанням правил паркування і дотримання дозволеної швидкості руху дорогами.

Дослідження також показало, що, підписання Угоди про асоціацію з ЄС підтримують 47% виборців Партії регіонів, 70% прихильників партії "Батьківщина", 63% - партії УДАР і лише 2% прихильників комуністів.

До списку новин