загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині 700 людей судяться з владою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мешканці Рівненщини все частіше починають використовувати адміністративне судочинство як реальний інструмент для відстоювання своїх прав, порушених органами влади чи їх відповідальними особами.

Такі висновки зробили представники РОГО "Комітет виборців України", які 24 грудня в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки презентували проміжні результати проекту "Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних громадських приймалень".

Голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький розповів, що із січня по грудень 2013 року за юридичною допомогою до організації звернулося 935 громадян. З них майже 700 – з питаннями, що стосуються адміністративного судочинства. Тобто, проблем, пов’язаних із взаємовідносинами «людина-влада». Найчастіше з такими питаннями до організації зверталися пенсіонери та інваліди.

- З одного боку, це може свідчити про те, що права цих соціально незахищених категорій громадян на сьогодні найчастіше порушуються органами влади, – говорить Олексій Горецький. – Такі люди мають більше часу, щоб захищати свої права, і не можуть оплатити послуги приватних адвокатів, а тому звертаються до нашої організації за безоплатною правовою допомогою. З іншого боку, громадяни, які працюють у бюджетних установах переважно, на жаль, не хочуть відстоювати свої права, якщо їх порушують органи влади чи керівництво, бо бояться втратити роботу. Хоча і в нашій практиці в цьому році було кілька успішних прикладів, коли люди, не побоявшись репресій свого керівника, звернулися до нас за допомогою й успішно відстояли в судах свої трудові права, - повідомляє прес-служба РОГО КВУ.

Ольга Піхун

До списку новин