загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Містом пройшов Парад Дідів Морозів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Захід відбувся у рамках акції "Не забудь привітати"

У  столиці відбувся Парад помічників св. Миколая та Дідів Морозів — волонтерів у рамках акції "Не забудь привітати". Цього року він пройшов від Софійської площі через Андріївський узвіз до Контрактової площі. Участь у параді взяли волонтери з усіх районів Києва та різноманітні скаутські організації.

Організаторами ходи стали Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, "Національна організація скаутів України". Вже десять років близько 150-ти волонтерів беруть участь у Параді, даруючи перехожим відчуття свята та радості. Зазвичай він проходив Хрещатиком, проте цього року через події у центральній частині міста маршрут довелося змінити, тому, за сприяння Подільської РДА, він був прокладений через Софійську площу, Андріївський узвіз та завершився на Контрактовій площі біля районної ялинки.

"Наша головна мета — донести до населення Києва, щоб кожен привітав просто знайомого, або сусіда, або друга. Наше ж завдання як волонтерів привітати тих, кому це необхідно: дітей з обмеженими можливостями, малечу з дитячих будинків, багатодітні родини. Для них ми централізовано зібрали подарунки, які їм вручать наші Діди Морози",— поділився з "Хрещатиком" Артур Ахвердов, координатор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Здебільшого учасниками акції були студенти та школярі, проте у рядах Дідів Морозів зустрічалися й дорослі.

Зустрічні перехожі з посмішками на обличчях зустрічали Парад волонтерів, водії транспортних засобів вітали їх гудками. Своєю чергою, учасники ходи вітали усіх, хто їм зустрічався, співали новорічні пісні, охоче фотографувалися з перехожими. Також під час заходу волонтери отримали від представників скаутських організацій Вифлеємський вогонь — символ миру та злагоди. Присутніх учасників акції привітав заступник директора Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Вадим Костюченко: "Велика подяка вам за те, що ви робите, за те, що знаходите час і допомагаєте тим, кому необхідна допомога святого Миколая. Спасибі вам за вогонь добра та віри. Я впевнений, що він дасть надію на краще майбутнє наших сімей, міста та держави". Кожна з організацій, що взяла участь у святковій ході, отримала свою частинку Вогню, яким буде ділитися з усіма, хто його потребує. Після церемонії та відзначення грамотами присутніх Діди Морози водили хоровод навколо святкової ялинки, в якому могли взяти участь усі охочі.

Акція "Не забудь привітати", в рамках якої проходить Парад, спрямована на привітання дітей та людей похилого віку у кризі, відбувається завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України та триває з 16 листопада 2013 року до 7 січня 2014 року. "Хотілося б, щоб у Новий рік ніхто не забував своїх близьких, рідних. Просто посміхніться сусіду і привітайте його зі святом, адже Новий рік — це завжди щось хороше",— поділилася  з "Хрещатиком" головна та єдина Снігуронька Параду, дев'ятнадцятирічна Дар'я, кращий волонтер року

Кирило ФОМІНОВ

До списку новин