загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міжнародний Жіночий клуб: гуртуємо жінок з усього світу задля допомоги потребуючим в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нел Кортсміт, президент Міжнародного Жіночого клубу Києва (The International Women’s Club of Kyiv (IWCK) та Наталя Мустафіна, голова Благодійного комітету IWCK розповіли ГУРТу про особливості роботи клубу в Україні. Клуб вже багато років опікується жінкам, дітьми, людьми похилого віку та людьми з особливими потребами.

ГУРТ: Як Ви стали членом жіночого клубу і навіть очолили його?

Нел Кортсміт: Ми з родиною переїхали з Нідерландів в Україну у 2010 році, мій чоловік отримав роботу у Києві. Я вирішила для себе не гаяти часу даремно і знайти заняття. Завдяки Google, я знайшла Міжнародний жіночий клуб у Києві, стала його членом і долучилась до роботи. Майже два роки була секретарем виконавчої дирекції, а нещодавно стала президентом цієї організації. Так склались обставини, до того ж мені дуже цікаво працювати в IWCK. Завдяки цій роботі я багато дізналась про Україну, українців. Моя волонтерська робота є корисною для нужденних українців і допомогла мені знайти нових знайомих. Опрацьовуючи заявки, які надходять після оголошення конкурсу для отримання грантів, дізналась багато інформації, яку неможливо прочитати у ЗМІ.

ГУРТ: Пані Кортсміт, розкажіть чи складно працювати Вашій благодійній організації в Україні?

Нел Кортсміт: Я долучилась до організації, коли робота Жіночого клубу була вже налагоджена і мені сьогодні необхідно тільки продовжувати раніше започатковані ініціативи. До того ж, українці виявились дуже чуйними і активно нам допомагають, тому будь-які питання, які виникають під час роботи, можна швидко врегулювати.

ГУРТ: Розкажіть докладніше, будь ласка, на яку діяльність спрямована Ваша організація?

- Із самого початку, Жіночий клуб був створений з метою проведення благодійних, культурних та соціальних заходів і ми, відповідно, дотримуємось обраного курсу.

IWCK був заснований в 1992 році невеликою групою іноземних жінок. Першим президентом клубу була дружина бельгійського посла.

Мета клубу - зібрати разом жінок з усього світу задля допомоги жінкам, дітям, людям похилого віку та людям з особливими потребами, які проживають в Україні. Сьогодні нараховується майже 350 членів клубу, які представляють 43 країни світу. Всі учасниці клубу -  як іноземки, так і українки працюють на волонтерських засадах. Оскільки нашою основною метою є збір коштів для місцевих благодійних організацій, IWCK є також зареєстрованою благодійною організацією в Україні, тому ми намагаємось постійно організовувати відповідні заходи.

IWCK проводить ряд великих акцій по збору коштів протягом року, у тому числі художні виставки, міжнародні вечори кіно та щорічно організовуємо святковий ярмарок. Отримані кошти ми надаємо як гранти для благодійних або громадських організацій Києва та Київської області.

ГУРТ: Чи діяльність Жіночого клубу обмежується тільки межами Києва та Київської області?

Нел Кортсміт: Загалом, так, але бувають виключення. Наша організація, надаючи грантові кошти, проводить контроль за їх цільовою витратою, можемо навіть приїхати до отримувачів грантів для спілкування, тому для зручності ми обмежились тільки цим регіоном. Проте цього року ми надали допомогу Удайцівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату І-ІІ ступенів, який знаходиться у селі Удайці, Чернігівської області. Це селище недалеко від Києва, всього 100 км, і ми маємо змогу відвідувати його, тому і зробили виключення. Звернути увагу на дитячий інтернат с.Удайці нам порекомендували наші колеги з представництва МБФ «Карітас України» у Києві, які організаційно їм допомогли оформити заявку на грант.

У цьому інтернаті проживають діти віком від 8 до 18 років, батьки яких не позбавлені батьківських прав. Проте ці діти все ж не мають родинного тепла. Ми надали кошти для будівництва приміщення, де можуть зупинися батьки під час відвідування дітей в інтернаті для спілкування і для налагодження втраченого контакту.

Психологічно це вкрай важливо як для дітей, так і для батьків, оскільки вони живуть окремо один від одного. Під час відвідування цього інтернату, ми помітили, що дітям бракує багато речей, тож ми додатково зібрали пожертви і купили зимовий одяг та шкільну канцелярію. Сюрпризом для них було і те, що ми організували театралізовану лялькову виставу.

ГУРТ: Вдало реалізований проект у с.Удайці – це один із останніх заходів, а що Вас найбільш вражає під час проведення благодійних акцій?

Нел Кортсміт: Це готовність українців безкорисливо, на волонтерських засадах багато нам допомагати в організації і проведенні цих заходів. У нашому клубі багато волонтерок – українок.

ГУРТ: Хто може до вас звертатись за отриманням грантів?

Наталя Мустафіна: Щорічно ми оголошуємо конкурс і до 24 січня до нас надходять заявки для отримання гранту. Для розгляду заявок ми створюємо відповідний комітет, який перевіряє їх на предмет дотримання вимогам конкурсу. Загальні вимоги полягають у тому, що отримувачем гранту може бути офіційно зареєстрована благодійна або громадська організація, що здійснює свою діяльність у  Києві та Київській області, і повинна мати проект, спрямований на дітей, людей похилого віку, людей з особливими потребами та жінок. Перевагу мають проекти, які розраховані на тривалий час. У 2012 році було надіслано 36 заявок, 16 з яких були відібрані. Кошти зібрані під час тогорічного благодійного ярмарку були надані як гранти переможцям конкурсу.

ГУРТ: Тобто скоро можна очікувати на оголошення нового грантового конкурсу?

Наталя Мустафіна: Саме таке, на нашому сайті, який сьогодні оновлюється, з’явиться відповідна інформація і ми будемо приймати заявки і тим самим продовжувати традиції, закладені попередниками щодо надання допомоги незахищеним верствам населення в Україні.

Оксана Зайцева

До списку новин