загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гривня росте, щоб потім впасти до 25 грн за долар — експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська валюта відвойовує втрачені позиції, але ситуація на ринку досі невизначена

Гривня все більше і впевненіше заявляє про свої лідируючих позиції в Україні. Населення довіряє національній валюті, а долару доводиться відступати. Оцінки експертів розбігаються: українські кажуть що все буде добре, міжнародні — що гривня може втричі втратити в ціні і впасти до курсу 20-25 грн за долар.

Курс гривні став стабільним, і залишатиметься таким у 2014 році, — так вважає Євген Магда, відомий експерт.

Зокрема, йдеться про те, що для стабільності курсу є всі підстави: і політичні, і економічні. Тому долар чим далі, тим більше здає свої позиції, пишуть Просто фінанси.

Гривняце головний фінансовий інструмент в країні, оскільки 90% громадян отримують заробітну плату, пенсійні та соціальні виплати і стипендії, саме в гривні. До того ж, процентні ставки по гривневих депозитах набагато більші, ніж за вкладами в іноземній валюті.

Завдяки наданим росіянами кредитом, тиск на гривню ослаблюється. Євген Магда прогнозує що в Україні цього року курс національної валюти не буде засмучувати.

Проте, міжнародні експерти не розділяють оптимізму українців. Найбільш песимістичний прогноз Еріка Наймана, керуючого партнера CapitalTimes. Як повідомляє видання ЛІГАБізнесІнформ, він не виключає можливості «прориву» курсу до 20 і, навіть, 25 гривень за долар. Але не сьогодні — пізніше.

Так, Найман, як і інші експерти зазначив, що в результаті укладення угод з Росією, відтік валюти з країни скоротиться.Якщо не відбудеться нічого непередбаченого, то в 2014 році резерви НБУ будуть рости. Під «непередбаченим» розуміють нове ускладнення у відносинах з РФ.

Якщо це відбудеться, то з'явиться можливість взяти обіцяний кредит у МВФ. А оскільки справа йде до виборів, бажання підтримувати гривню лише посилиться. Тому третій варіант — дефолт — ніхто, швидше за все, не використовує.

Багато фахівців відзначили, що грошей, обіцяних Росією, буде достатньо для того, щоб забезпечити стабільність до березня 2015 року. Проте, як повідомив Найман, якщо резерви регулятора не будуть поповнюватися, то зовнішня заборгованість зростатиме, як і емісія гривні.

У результаті ці фактори попросту «прорвуть» курс, опустивши його до 20-25 гривень за американський долар.

«Проте це, найімовірніше, буде історією 2015 або навіть більш пізнього періоду» — говорить експерт.

До списку новин