загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рівень зайнятості підвищився в усіх регіонах України, - директор ДЦЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ситуація на ринку праці поліпшується та характеризується зростанням зайнятості та скороченням безробіття в усіх регіонах України, що підтверджується останніми даними Державної служби статистики України щодо економічної активності населення. Про це заявила директор Державного центру зайнятості Лариса Сідельнікова.

За її словами, станом на 1 січня 2014 року кількість безробітних, зареєстрованих у центрах зайнятості, становить 487,7 тисячі (на 1 січня 2013 року – 506,8 тисячі).

«У 2013 році за направленням державної служби зайнятості працевлаштувалися 541,9 тис. осіб з числа зареєстрованих безробітних, що на третину більше, ніж у 2012 році. Крім того, роботу отримали 270 тис. осіб з числа інших категорій громадян, це і люди, які навчаються або бажають змінити роботу, а також пенсіонери. Кількість працевлаштованих безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у порівнянні з 2012 роком зросла удвічі і становила 154,5 тисячі», – розповіла Лариса Сідельнікова.

Водночас, за останніми даними Державної служби статистики України, кількість зайнятих збільшилася на 62,2 тис. осіб та перевищила 20,5 млн. осіб, а чисельність безробітного населення зменшилася на 76,7 тис. осіб і становила 1,6 млн. осіб. Таким чином, рівень зайнятості населення зріс з 60,1% до 60,7%. У той же час рівень безробіття (за методологією Міжнародної організації праці) знизився з 7,4% до 7,0%.

«Поліпшенню ситуації на ринку праці сприяла діяльність державної служби зайнятості та реалізація положень нової редакції Закону України «Про зайнятість населення». Окрім того, за ініціативою Міністра соціальної політики Наталії Королевської змінена філософія діяльності служби, – тепер вона в першу чергу направлена на стимулювання зайнятості та оперативний пошук роботи, що вже дало позитивні результати», – каже Лариса Сідельнікова.

Вона підкреслила, що, за даними Міжнародної організації праці, рівень безробіття в Україні становить 7% і залишається нижчим, ніж у країнах Європейського Союзу, де він становив 11% (зокрема, в Греції та Іспанії, відповідно, по 27%, Хорватії та Кіпрі - 17%,  Португалії – 16%,  Словаччині – 14%, Ірландії та Болгарії – 13%).

Лариса Сідельнікова також зауважила, що іноді в засобах масової інформації публікується інформація про збільшення кількості зареєстрованих безробітних. «Такі дані не є віддзеркаленням погіршення ситуації на ринку праці, а свідчать про зростання популярності послуг державної служби зайнятості серед населення. Крім того, ринку праці притаманні сезонні коливання, тому висновки про погіршення ситуації, зроблені на підставі аналізу змін обсягів безробіття на певну дату, у порівнянні з даними попередніх місяців, є некоректними», – підкреслює Лариса Сідельнікова.

До списку новин