загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці не зможуть вільно купувати долари

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний банк України ввів тимчасові обмеження на купівлю валюти на міжбанківському валютному ринку.

Про це йдеться в постанові Нацбанку №49 "Про заходи щодо діяльності банків і проведенні валютних операцій".

Відповідно до тексту постанови, вона передбачає, зокрема, розширення можливостей підтримки ліквідності банків з боку НБУ.

- встановлення нульової ставки резервування коштів за короткостроковими зовнішніми кредитами;

- певні обмеження на виконання доручень банківських клієнтів у межах залишків коштів на їх поточних рахунках на початок операційного дня;

- тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України за окремими операціями;

- певні обмеження на терміни купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців та ін.

Водночас постанова передбачає підвищення контролю за своєчасністю здійснення операцій, пов'язаних з виплатою заробітної плати, пенсій, стипендій і соціальних виплат. Вона не обмежує оплату витрат на навчання та лікування за кордоном; транспортування хворих; переказів, що здійснюються у разі зміни держави проживання; переказів, пов'язаних з оплатою праці нерезидентів в Україні тощо.

Крім того, дана постанова підвищує можливість прогнозування пікових навантажень на валютному ринку, покращує умови фінансового моніторингу та не обмежує використання громадянами їх доходів і заощаджень.

Постанова №49 набирає чинності із 7 лютого 2014 р. і діє до прийняття НБУ окремого рішення.

Крім того, НБУ розробив механізм оперативної підтримки ліквідності банків, який дозволить, у разі погіршення ринкових очікувань, зберігати довіру населення до банківської системи і сприяти її стабільної роботи.

До списку новин