загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бал «Київські гуляння в кам’яниці барона Таверньє» в Музеї книги і друкарства України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

16 лютого о 12:00 в Музеї книги та друкарства відбудеться бал «Київські гуляння в кам’яниці барона Таверньє».

Захід має на меті відтворити міщанський бал часів українського бароко. У основу сюжету балу покладені частково реальні, частково вигадані події 1645 року: французький купець Жан-Батист Таверньє влаштовує гуляння в своєму київському дому. Серед запрошених гостей міська знать, посли, купці, ремісники, військові, у тому числі й військовий писар Богдан Хмельницький із сім’єю, київський воєвода Януш Тишкевич, міський війт Андрій Ходика-Кобизеевич, козацький ватажок Іван Богун, французький письменний Жак Аміо́ з дітьми та інші.

Бал є орієнтованим на підготовану аудиторію – упродовж кількох місяців проводилися майстер-класи з історії костюму та старовинного танцю, відвідання яких є однією з основних умов балу. Іншою важливою умовою є відповідний історичному періоду й обраному персонажу костюм. Вхід на бал виключно за попередніми заявками.

У програмі балу соціальні та сценічні танці Європи й України, що побутували або могли побутувати на даній території в середині XVII ст. (у тому числі, і власні реконструкції), жива музика від Тараса Компаніченка та ансамблю старовинної музики «Хорея Козацька», танцювальна вистава від Студії при театрі історичного танцю «Алентрада», ігри, тематичні завдання, настільні ігри, фуршет та фотосесія в історичному вбранні від Галини Астер.

Вартість: Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Адреса: м. Київ, вул. Лаврська 9, корп.9

До списку новин