загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Де брати такий корисний кальцій, якщо не любите молочних продуктів — поради дієтолога

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Всі знають, що кальцій відповідає за міцність кісток, зубів та нігтів. Але не всі вживають його в достатній кількості, — каже відомий столичний дієтолог Оксана Скиталінська, — Дітям на добу кальцію треба 500 міліграмів, дорослим понад 1000. Якщо жінка вагітна або годує грудьми, то потреба кальцію зростає до понад 1200. В більшості людей в Україні — гіподефіцит кальцію. Кожна третя жінка після 40 років має остеопороз, як і кожен п’ятий чоловік. Кальцй — один з найважливіших макроелементів».

Звісно, кальцію багато в молочних продуктах. Про це бабусі й матері розповідали нам ще в дитинстві. Але трапляється, молочні продукти людині просто-таки не подобаються. Оксана Скиталінська перераховує продукти, в який кальцію не менше, ніж у кефірі, сирі та сметані.

«Буває так, що організм не сприймає лактозу, яка є в молочних продуктах. Та кальцій є не лише в молоці. На першому місці по вмісту кальцію мак і кунжут. Останнього достатньо вживати лиш чайну ложку на день. Їжте також побільше бобових, горіхів», — радить дієтолог.

«Інша кальцієвмісна група продуктів — зелена цибуля, петрушка і капуста. Але якщо в їжі дуже багато жиру, кальцій засвоюється гірше. Але якщо у овочі крапнути трохи лимонного соку, це спростить задачу. Засвоєнню сприяє також вітамін D, на який багаті яєчні жовтки.

Яєчна шкаралупа з соком лимону корисна для зрощення кісток після переломів. Оксана Василівна розробила коктейль, який сприяє швидшому зрощенню кісток. З нього організм отримує кальцій, вітамін D і омега-3 жирні кислоти, які загоюють кістку. Напій також зміцнює імунітет. «У склянку кефіру додайте по чайній ложці кунжуту й насіння льону. Останнє знімає запалення і загоює рани. Також корисне для м’язів. У суміш додайте чверть банана, два волоських горіха, чайну ложку морожених ягід чорниці, малини або смородини. Збийте до однорідності. Можна додати чайну ложку меду».

 «Варто також сказати, що кальцію засвоюватись складно, якщо з’їсти його одразу багато. Тому в раціоні він має бути дозованим вранці, в обід і ввечері. Вранці з’їжте омлет, запийте чашечкою кави з молоком. В обід після основної страви — якийсь сирний продукт, а наприкінці дня випийте склянку кефіру або приготуйте овочевий салат».

Олексiй Гончар

До списку новин