загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Литві хочуть компенсувати урізання пенсій за рахунок автомобілістів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи будуть автовласники Литви платити щорічний податок у казну, з'ясовував власний кореспондент радіостанції «Голос Столиці» в Литві Сергій Перепелиця.

 

У Литві компенсацію урізаних під час економічної кризи пенсій забезпечать за рахунок автовласників. Таку пропозицію озвучили в уряді країни. Однак проти подібних непопулярних заходів виступили не тільки опозиційні, а й деякі правлячі партії.

Сьогодні в Литві немає щорічного податку на автомобіль. Автовласники платять лише за страховку і проходження техогляду. Європа вже давно закликає Литву до введення подібного податку. Адже на три мільйони жителів зареєстровано майже два мільйони автомобілів, а це суттєвий резерв для поповнення держскарбниці. При цьому продавити настільки непопулярну ідею не вдавалося в останні роки жодному уряду. Тепер же міністр фінансів Литви соціал-демократ Рімантас Шаджюс, вважає, що введення податку стало необхідністю, оскільки в країні не вистачає джерел доходу:

«В даному випадку ми пропонуємо досить невисокий податок, і він набагато нижче, ніж пропонував попередній уряд. Але його будуть платити всі без винятку. Громадяни, державні установи, приватний бізнес, самоврядування. Всі, на чиє ім'я зареєстровані автомобілі. Якщо ми всі скинемося, то нам вистачить грошей для виконання зобов'язань держави на першому етапі - фінансувати компенсацію пенсій. Сьогодні нам потрібні гарантовані джерела доходу. У майбутньому цей податок може йти, наприклад, на асфальтування гравійних доріг».

Тим часом, більшість пенсіонерів, яким уряд збирається повернути урізані пенсії, мають власні авто. Тому, за словами експертів, новий податок буде нагадувати просте перекладання грошей з однієї кишені в іншу. А при цій нехитрій операції є ймовірність, що частина грошей може просто проситися крізь пальці чиновників, каже експерт інституту вільного ринку Литви Каетана Леонтьєва:

«Якщо пенсіонери - реальний пріоритет, чому ми обговорюємо в лютому те, що треба було вирішити в жовтні минулого року. Багато курйозів може бути. Податок на нерухомість. Хотіли 17 млн, зібрали 3,5 мільйона. Якщо тут зберуть 20% - це всього 40 мільйонів».

Крім того, є ризик, що найбільш платоспроможна частина населення знайде способи піти від сплати даного податку. Як один з найпростіших варіантів - перереєструвати авто в іншій країні ЄС.

Скептично оцінює подібні плани уряду і опозиція. На думку депутата Сейму від ліберальної партії Гінтараса Степанавічюса, є інші варіанти поповнення держбюджету, наприклад за рахунок держави чи великого бізнесу:

«Ми пропонуємо уряду продати по 5% акцій трьох енергетичних компаній, що котируються на біржі. Наприклад, «Лесто», «Літгрід» і «Летувос енергіес гаміба». Це відразу дасть половину необхідної для компенсації суми».

Щорічно, за планами Мінфіну Литви, за рахунок автоподатків можна поповнювати бюджет на суму в 200 мільйонів літів, це близько 60 мільйонів євро. Цього має вистачити, щоб до 2016 року повністю розрахуватися з усіма пенсіонерами. Однак настільки райдужні для уряду плани можуть знову розбитися об реальність. Партнери соціал-демократів по правлячій коаліції вже заявили, що ні за яких обставин не підтримають новий, сумнівний, на їх думку, податок.

До списку новин