загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заробити на горіхах?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З точки зору екології, горіх чисте дерево, а з точки зору економіки, це дуже рентабельна культура, на якій можна заробляти гроші

Горіховий бізнес — це особлива категорія в державному реєстрі. Зареєстровані саджанці грецького горіха та сертифікати якості забезпечують можливість отримання компенсації в разі не врожайності і форс-мажорних обставин.

Також цей вид бізнесу принесе не тільки хороший заробіток вам, але в майбутньому стане прекрасною спадщиною для дітей та онуків, так як прибуток від волоських горіхів гарантований на не один десяток років.

Для того щоб отримувати урожай волоського горіха зі свого дерева, для початку його потрібно посадити. Клімат України сприятливий для саджанця волоського горіха і вони успішно приживаються, переносять зміни погоди і є нечутливими до захворювань.

Розвиток горіхівництва в Україні

На сьогодні горіхівництво стало галуззю аграрного виробництва. До 2008 року ця галузь не представляла інтересу, так як вирощування горіхових дерев займало 8-10 років, що в період накопичення капіталу в країні представляла програму «довгі гроші» і несла багато ризиків. Вже в 2008 році колектив однодумців прийняв рішення об'єднати зусилля і створити новий бізнес — горіховий.

Як розповідає голова «Української горіхової асоціації» Володимир Пахно, в Україні щорічно закладаються горіхові сади площею до 1000 гектарів. Водночас, основні обсяги горіха збирають поки на подвір'ї селян, але цих обсягів вистачає, що б Україна займала третє місце в світі з експорту волоського горіха після Китаю і США.

«Така інтенсивність у створенні нових садів призводить до щорічних браків саджанців. Ми уклали договори з розплідниками Молдавії, Франції, Німеччини на придбання додаткових саджанців, але головну увагу сьогодні ми приділяємо на створення власних, українських розплідників. У 2013 році зареєстровано і сформовано три нових розплідника», — говорить Пахно.

Рентабельність волоського горіха

Горіховий сад приносить великі доходи при малих інвестиціях, а процес догляду за деревами — простий. Наприклад, для того щоб обробити 1 га землі, потрібно заплатити близько 200 доларів. За підготовку посадкових місць потрібно віддати 100 доларів. На самі саджанці піде десь 1 тис доларів і 800 доларів на транспортування і посадку дерев. Таким чином, для того щоб засадити територію площею 1 га, знадобитися не більше 3 тис доларів.

На одному гектарі горіхового саду ростуть 100 дерев. Одне доросле горіхове дерево дає в середньому 40 кілограмів горіхів. Таким чином, з одного гектара можуть бути зібрані 5 тонн горіхів — це не менш 2 тонни горіхових ядер. Значить 2000 х 10 = 20 тис доларів з одного гектара землі. Вкласти гроші в цей бізнес потрібно один раз, далі просто підтримувати сад. Плюс з кожним роком, урожай буде збільшуватися.

Заробіток на волоських горіхах

Найчастіше горіхові дерева ростуть самі по собі уздовж доріг або в найближчому проліску. Зібрати з них урожай можна своїми зусиллями або за допомогою місцевих жителів, давши оголошення в місцевій газеті і організувавши пункт прийому. Середня оптова ціна неочищених волоських горіхів при закуп — 8-10 грн за кілограм. Що б отримати 5 кг очищеного горіха, необхідно переробити близько 10 кг неочищеного. Ціна на горіхи в супермаркетах коливаються від 60-75 грн за кілограм. Тому можна отримати непоганий заробіток, не маючи свого горіхового саду.

Ринок збуту горіхів

Горіхи широко використовуються в кулінарії, тому доцільно домовитися про доставку в кондитерські цехи, кафе, ресторани та інші пункти громадського харчування. Також можна поставляти фасовані горіхи в магазини і супермаркети. Непоганий варіант організувати свою торгову точку або свій власний інтернет-магазин.

Якщо в планах розвивати бізнес в більших масштабах, то можливо експортувати волоський горіх в Європу, де попит на нього складає близько 100 тис. тонн на рік.

Корисні речовини

Волоський горіх — це не просто рослина. Він використовується при лікуванні туберкульозу, псоріазу, екземи, фурункульозу, варикозного розширення вен, а також захищає організм від канцерогенних елементів. Також вчені-медики назвали волоський горіх одним з найоптимальніших засобів, що допомагають боротися із зайвою вагою.

Якщо ви будете поставляти сировину саме для лікувально-профілактичних цілей, тоді ваш горіховий бізнес повинен бути екологічно чистим, а самі грецькі горіхи для експорту мають перероблятися з максимальним урахуванням призначення горіхової продукції.

Популярність горіхівництва в Україні

Популярність горіхового бізнесу в Україні зростає. Ним почали займатись фермери — аграрії, підприємці, які не зв'язані з сільським господарством і депутати ВР.

«Багато тих, хто хоче забезпечити свою старість, хоче інвестувати дітям, онукам до 100 років, хоче залишити після себе пам'ять, хоче бути здоровим, хто розуміє, що настав час висаджувати дерева, зберегти Землю», — зазначає Володимир Пахно.

Експерт додає, щоб почати таку справу, потрібно вміння аналізувати ситуацію, мати або розумну голову (бути генератором ідей), або золоті руки (вміти майструвати і працювати), а головне прислухатися до свого внутрішнього голосу.

До списку новин