загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про особливості врахування стажу, набутого за кордоном, при призначенні пенсій в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Особливості врахування стажу, набутого за кордоном, залежать від того, чи існує міжнародна угода про пенсійне забезпечення між Україною і державою, в якій громадянин України працював.

До страхового стажу при призначенні пенсій в Україні зараховується стаж, набутий на території Вірменії, Білорусі, Казахстану, Російської Федерації, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Грузії.

Керуючись положеннями двосторонніх угод про соціальне забезпечення, укладеними в свій час СРСР з Монголією, Румунією та Угорщиною при призначенні української пенсії може бути врахований стаж, відпрацьований на території цих держав за умови його підтвердження компетентними органами відповідної сторони.

Для визначення права на пенсію в Україні береться до уваги весь стаж, набутий особою в Литві, Латвії та Естонії, але розрахунок розміру української пенсії провадиться тільки з урахуванням періодів, відпрацьованих на території Литовської Республіки до 1 січня 1992 року, Латвійської Республіки – до 1 січня 1991 року, а ось естонський стаж взагалі не враховується.

У свою чергу, литовська та латвійська сторони згідно зі своїм законодавством виплачують пенсію за періоди роботи, набуті на своїй території, відповідно після 01.01.1992 р. та 01.01.1991 р., а за весь естонський стаж пенсія виплачується виключно Естонською Республікою.

Враховуючи, що встановлення права на пенсію в Україні зумовлено наявністю необхідного страхового стажу, слід відзначити, що легально здобутий страховий стаж, наприклад у Чехії, Словаччині, Болгарії, Іспанії та Португалії, в разі нестачі українського, може бути доданий до нього, що забезпечить право особи на пенсійне забезпечення в Україні.

Якщо договору з іноземною державою в Україні немає (Італія, Ізраїль, Німеччина), то закордонний стаж враховуватись не буде. Якщо договір є, то залежно від умов такої угоди можливі два варіанти: враховують тільки стаж роботи за кордоном, але заробітну плату до уваги не візьмуть при розрахунку пенсії; врахують як закордонний стаж, так і заробітну плату (у перерахунку на гривню за курсом НБУ).

До списку новин