загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Києві знайшли центр відмивання грошей Януковича і список людей, причетних до нього

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Активісти Майдану виявили центр переведення в готівку фінансів сім'ї Януковича, який розташовувався на вулиці Олеся Гончара, 35 у центрі Києва, на території елітного житлового комплексу "Да Вінчі".

Журналістка Тетяна Чорновол, яка також була в цій групі активістів, розповіла виданню “Цензор.нет”, що знахідку виявили 23 лютого.

“У цьому офісі, згідно з нашими даними, Артем Пшонка (син екс -генпрокурора Віктора Пшонки – “24”) збирав відкати, хабарі і все, що можливо, для Януковича. Саме в цей офіс приїжджали люди, які привозили кошти в “Сім'ю”, - розповіла Чорновол.

Цікаво , що підприємство, яке займалося будівництвом нового Межигір'я для Віктора Януковича під Конча-Заспою, зареєстровано, за словами журналістки, за тією ж адресою, на 9-му поверсі вищевказаного офісу. Там також розташований ексклюзивний ресторан, у якому знайшли список прізвищ, які були очевидно власниками спеціальних карт цього клубного ресторану. “На карті кожного з відвідувачів зберігається по 20 тисяч невідомо чого”, - каже Чорновол.

Цей список очолює син екс-генпрокурора, депутат від Партії регіонів Артем Пшонка. На поверсі, де “засідав” Артем Пшонка, висіли портрети Сталіна і Петра І, а також портрети Януковича. На думку Чорновол, “це не просто офіс Пшонки, це був більше офіс Януковича, де Пшонка просто переводив у готівку кошти Януковича”.

Окрім того, у списку з ресторану було прізвище Сергія Шахова, луганського бізнесмена, який прославився технологією підкупу виборців шляхом роздачі їм 50 грн в обмін на паспортні дані, які потім використовував у своїх валютних махінаціях. За словами Чорновол, Шахов входив до найближчого оточення  Януковича.

“Коли ми стали спускалися нижче, то виявили цілий поверх, де якраз цей Сергій Шахов проводив більшу частину свого часу - там зберігалася інформація щодо різних підприємств і звіти банків. У нього на столі активісти знайшли запрошення від Віктора Януковича на святкування його ювілею в ресторані “Монако”. В офісі від певних осіб ми дізналися, що Януковичі молодші також час від часу з'являлися в цьому офісі”, - розповіла Чорновол.

На 5-му місці у списку опинився Губський Богдан Володимирович - український олігарх, колишній член БЮТ, виключений з партії і фракції у вересні 2010 року.

На 7-му місці - Тедеєв Ельбрус Ослановіч - народний депутат від Партії регіонів, президент Асоціації спортивної боротьби України, якого зараховують до організованого злочинного угруповання Савлохових.

Зауважимо, прізвище президента компанії групи "ВЕТЄК" Сергія Курченка було аж на 16-му місці.

“Працівники офісу розповіли, що раніше тут було дуже багато грошей, дуже і дуже багато. Тут стояли сейфи, які були буквально забити грошима. Працівники офісу, коли заходили - бачили пачки цих грошей на столах і навіть не встигали їх класти на місце. Але ми, звичайно, там вже нічого не знайшли. Офіс до нашого приходу був уже ретельно почищений, не було не тільки грошей, а й багатьох папок з документами, багато папок виявилися порожніми, залишилися фактично ті документи, які були для них нецікаві - інше вони вивезли”, - повідомила Тетяна Чорновол.

До списку новин