загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи будуть гроші з рахунків Януковича працювати на Україну, залежить від Європи і США — експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для початку мають бути прийняті судові рішення про замороження рахунків

Слова міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що одним із джерел фінансування економічних реформ в Україні можуть стати гроші з іноземних рахунків Віктора Януковича та його оточення — це більше політична заява. Бо насправді їх повернути можна лише після вирішення складних юридичних питань та рішення іноземних судів.

Про це в коментарі Agravery.com розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак.

За словами експерта, навіть якщо буде таке політичне рішення, не варто очікувати, що одразу кошти надійдуть в Україну, адже в них немає поняття "телефонного права" як у нас.

«Як мінімум мають бути судові рішення про замороження рахунків, а потім рішення, що суми з тих рахунків мають перерахувати на інший рахунок. Хоча, враховуючи трагічні події і життя загиблих людей, можливо Європа швидше прийматиме рішення. Тоді суди можуть розглянути ці питання як першочергові, і прийняти рішення швидше», - каже Новак.

Якщо будуть відповідні рішення, відповідальність за їх виконання несуть ті країни, в банках яких знаходяться рахунки.

«Наскільки мені відомо, там є німецькі, американські банки, а також банківські установи інших країн. Все залежить від того, що мають на увазі, під словами оточення Януковича — чи тільки він і його сини, чи ширше», — додав Новак.

До списку новин