загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині знімають фільм про Кобзаря

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фільм про те, яким був Шевченко, зніматимуть на Рівненщині. Стрічка буде документальною.  Це ініціатива народної аматорської кіностудії «Дубно» районного будинку культури. Її керівник Микола Величковський цьогоріч виграв грант голови облдержадміністрації та голови облради на втілення такого проекту.

Розповіді старожилів, в роду яких збереглися перекази про перебування Шевченка у їхньому селі, місця на Волині, що їх відвідав поет під час своєї мандрівки, архіви – усе це буде в кінострічці. Автори також планують зняти яскраві моменти відзначення 200-річчя від дня народження Кобзаря. А ще цікаві явища.

Так, у селі Варковичі, що в Дубенському районі, у кожній хаті був вишитий «Заповіт» та портрет Шевченка. Річ у тім, що свого часу там побував поет. Фільм буде пізнавальним, тож його планують демонструвати в навчальних закладах області, розповів Микола Величковський.

Загалом цьогоріч гранти на реалізацію власних проектів отримає четверо жителів Рівненщини. Загальна сума становить 22 тисячі 900 гривень. Таким чином, окрім зйомок фільму, планують видати диск «Сакральні туристичні об’єкти Рівненщини», збірку поезій, а також книгу «Народна музика Полісся».

Тим часом гранти голови облдержадміністрації та облради у галузі літератури, театрального, музичного, образотворчого мистецтва, хореографії, народного мистецтва, кінематографії для створення і реалізації творчих проектів надають уже упродовж  11 років. За цей час краяни змогли втілити 73 задуми, на що спрямували більше 189 тисяч гривень. Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

До списку новин