загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Російський рубль найболісніше вдарить по простих кримчанах — експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Добробут кримчан знизиться після ведення в Криму російського рубля.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт з питань економіки Антон Січкар. «Ті жителі Криму, які хочуть приєднання до Росії, мотивують це, серед іншого, тим, що росіяни отримують більш високі зарплати і пенсії. Однак чомусь не враховують, що і ціни там вище», — сказав експерт. За його словами, середні ціни в Криму, будуть навіть вище, ніж у РФ.

«Вже зараз зрозуміло, що Крим буде фактично ізольований від зовнішнього світу. Всі товари будуть надходити з Росії, що тягне за собою як мінімум додаткові витрати на транспортування. Вони, звичайно, ляжуть на плечі простих кримчан-споживачів», — зазначив Січкар. Експерт прогнозує, що перехід на рубль викличе тимчасовий хаос в Криму.

«Наскільки зараз відомо, поки що в Криму буде ходити як рубль, так і гривня. Швидше за все, гривню будуть поступово вилучати з обігу. Але питання в тому, куди її потім дівати? Розраховуватися з Україною за електроенергію?», — задався питанням експерт.

Він упевнений, що найважче доведеться кримським бюджетникам. «Крим залежить від держбюджету України більш ніж на половину. Пенсіонери перестануть отримувати пенсії з українського бюджету. Їм доведеться переоформлятися в російських органах. Ніхто не може сказати, яку пенсію їм призначать», — підсумував Січкар.

Нагадаємо, що офіційною грошовою одиницею самопроголошеної Республіки Крим є російський рубль. Таку постанову незаконний Верховна Рада Криму прийняла сьогодні на позачерговому пленарному засіданні. Паралельно до 1 січня 2016 року офіційною валютою, згідно із статтею 48 Тимчасового положення, буде українська гривня.

Олексій Гончар

До списку новин