загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Папа Франциск: Прощення і милосердя - шлях до миру

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прощати, щоб зазнати милосердя – це шлях, який веде до миру в наших серцях та в світі. Таку думку висловив Папа Франциск, проповідуючи під час ранкової Святої Меси в каплиці ватиканської резиденції «Дім святої Марти» у понеділок, 17 березня 2014 р., коментуючи заклик Ісуса «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний».

Святіший Отець зазначив, що нам важко сприйняти наставлення милосердя, тому що ми звикли, радше, судити, ніж зрозуміти ближнього. А щоб бути милосердним, потрібні дві речі: «пізнання себе самих» та «велике серце».

Пізнавати себе означає усвідомити, що ми є грішниками, але коли каємося, то «Божа справедливість перемінюється в милосердя і прощення». Але потрібно вміти соромитися гріха. Мова не йде про, наприклад, вбивство, але кожен з нас має багато-багато щоденних гріхів. І цих гріхів також потрібно соромитися. На перший погляд, це просто, але сказати: «Я – грішник»,– нелегко. Ми часто виправдовуємо свій гріх, перекидаючи провину на когось іншого, як це чинили Адам і Єва. «Але навіть тоді, коли хтось мені допоміг, посприяв у тому, щоб вчинити гріх, але ж його я сподіяв», – наголосив проповідник, зазначаючи, що коли навчимося це визнавати та зі смиренням каятися, це принесе багато добрих плодів. А завдяки «цьому наставленню розкаяння зможемо бути милосерднішими, тому що відчуваємо на собі Боже милосердя».

Другим наставленням, необхідним для того, щоб бути милосердним, є «розширювати серце», тому що «мале та егоїстичне» серце не є здатним до милосердя. Ісус навчав: «Не судіть, і не будете суджені! Прощайте і отримаєте прощення! Давайте і вам дасться». Велике серце, за словами Папи, «не засуджує, але прощає і забуває», бо повторює собі: «Бог забув мої гріхи, Бог простив мої гріхи».

«Милосердна людина, – підсумував Святіший Отець, – має широке-прешироке серце. Вона завжди пробачає іншим та пам’ятає про свої гріхи... Це і є шлях милосердя, якого ми повинні просити. І якщо всі ми, всі народи, всі люди, родини, квартали, мали би таке наставлення, який же би мир запанував у світі, у наших серцях. Тому що милосердя провадить нас до миру».

До списку новин