загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС ліквідував банківську таємницю для іноземних громадян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Країни Європейського союзу домовилися про обмін інформацією про банківських клієнтів та їх доходів за підсумками саміту 19-20 березня, фактично відмовившись від банківської таємниці на території ЄС.

Раніше протягом більш ніж п'яти років проти цього заходу наполегливо виступали Люксембург і Австрія, але й вони - одними з останніх - проголосували за обмін інформацією про будь-які види доходів іноземних громадян в 28 країнах Євросоюзу, пише видання.

Таким чином ЄС посилює боротьбу проти податкових махінацій. Щороку країни ЄС, за даними Єврокомісії, втрачають трильйон євро через відведення доходів від оподаткування.

"Такий крок неминучий і необхідний для того, щоб країни - члени ЄС могли вживати більш рішучих заходів проти податкових махінацій та ухилення від сплати податків", - заявив президент Європейської ради Херман ван Ромпей.

"Банківська таємниця приречена на вимирання", - додав він.

Як наголошується, угода про обмін інформацією про доходи банківських клієнтів мала бути прийнята ще в кінці 2013 року, якби не спротив Люксембургу та Австрії.

Вони були згодні порушити принцип банківської таємниці тільки в тому випадку, якщо ЄС досягне подібної угоди з країнами, що не входять до Євросоюзу: Швейцарією, Монако, Андоррою, Ліхтенштейном і Сан-Марино.

Як заявив на саміті в Брюсселі прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттелом, Єврокомісія планує завершити переговори з цими країнами з даного питання до кінця 2014 року. Якщо вони виявляться безуспішними, "Єврокомісія повинна буде ввести необхідні опції для забезпечення нових міжнародних стандартів", - сказав він.

До списку новин