загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перший Український літфест в Донецьку присвятять мові та насильству

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В кінці квітня в Донецьку в просторі арт-території "Ізоляція" заплановано провести перший Український літфест. Куратором нового проекту став відомий український письменник Любко Дереш.

Серед запрошених гостей - Василь Шкляр, Оксана Забужко, Юрій Винничук, Таня Малярчук, Андрій Курков і відомий російський письменник Віктор Єрофєєв.

Поки що організатори не розголошують всіх аспектів насиченої програми. Але вже відомо, що однією з магістральних тем Українського літфесту у Донецьку буде тема "Мова та насильство". Дискусії на цю тему можна очікувати в різних ракурсах: "Анатомія насильства", "Насильство і гендер", "Особистість і колектив", "Насильство та медіа", "Насильство і влада". Такий аспект дискусії передбачає участь у ній відомих українських журналістів, яких організатори також хотіли б бачити на Литфесте, - це, зокрема, Мустафа Найєм, Микола Вересень та інші, пише Дзеркало тижня.

Особливістю майбутнього форуму стане постійне спілкування гостей та учасників. І простір для такого спілкування - саме те. Адже сьогодні територія проекту "Ізоляція" - полігон сучасного мистецтва (як відомо, раніше на цьому місці був завод "Ізоляція" з виготовлення ізоляційних матеріалів). Донецький національний університет також візьме участь в програмах Літфесту.

"Наш проект - літературний фестиваль - частина суспільного процесу, що відбувається в Україні. Тому, з огляду на політичний контекст, спробуємо вибудувати культурну комунікацію в країні, яка допоможе показати, що Донецьк - це Україна. І не тільки територіально, але й у культурному та соціальному вимірах теж", - розповів куратор проекту Любко Дереш.

"Вважаю, що зараз такий фестиваль актуальне як ніколи. Оскільки він резонує з життям. Тема фестивалю - "Мова та насильство" - реакція на революційні події в Україні. Україна пережила потрясіння. І про це треба говорити... Тому і скликаємо інтелектуалів - письменників, філософів, мислителів, фахівців у галузі медіа, політики, культури, - щоб з різних позицій розглянути тему насильства. І винести певні уроки для себе", - зазначив він.

До списку новин