загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії за особливі заслуги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

4 квітня 2013 року Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” щодо призначення пенсії батькам, які виховали п’ятеро і більш дітей”, який набув чинності з 1 січня 2014 року.

Згідно  з пунктом 8 статті 1 Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, у редакції, що була чинною до 01.01.2014 року, пенсії  за особливі заслуги призначають матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. Відповідно до внесених змін із 01.01.2014 року, якщо в разі смерті матері або позбавлення її батьківських прав виховання дітей до зазначеного віку здійснював батько, право на пенсію за особливі заслуги надається батькові. При цьому враховують дітей, усиновлених у визначеному порядку.

Згідно із Законом України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, пенсії за особливі заслуги встановлюютьгромадянам України, що мають значні заслуги у сфері  державної, громадської або  господарської діяльності, досягнення в галузі науки, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту тощо.

Пенсію за особливі заслуги встановлюють  як надбавку до розміру пенсії, на яку особа має право згідно із законодавством, у розмірах прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, що втратили працездатність, незалежно від розміру пенсій.  В разі збільшення прожиткового мінімуму, органи, що виплачують  пенсії, здійснюють перерахунок надбавки, виходячи із цього прожиткового мінімуму, з урахуванням встановленого  відсотка надбавки.

Із 1 грудня 2013 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб,  які втратили працездатність було здійснено перерахунок пенсій за особливі заслуги перед Україною, виходячи з прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб 949 грн.

Пенсію за особливі заслуги встановлюють із дня звернення щодо призначення пенсії, але не раніше за дату набуття чинності положень закону, що визначає право  на таку пенсію. Днем звернення  з приводу встановлення пенсії за особливі заслуги вважають день  прийому заяви про  порушення  клопотання щодо встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною з усіма необхідними документами.

Провідний спеціаліст відділу з призначення  пенсій

управління ПФУ в Овідіопольському районі

Н.О.Подгорна

До списку новин