загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Кіровоградщині регіонали виганяють на вулицю пенсіонерів, шахтарів-інвалідів та дітей війни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дев’ять років тому в Олександрії  комунальна будівля колишнього призовного пункту військкомату була передана тодішнім мером Олексієм Скічко в оренду  кримінально-виконавчій інспекції. Паралельно в приміщенні організували кабінети для громадських організацій, але на  тимчасове перебування, поки штат інспекції не укрупниться.

Дев'ять років пенітенціарщики і громадські працівники сусідили, але останнім часом їм стало тісно. Інспекція перетворилася на велику структуру, в якій працює близько 600 чоловік. Та й самих інспекцій стало три: Олександрійська міська, Олександрійська районна і Петрівська.

Зараз міська влада просить громадські організації, серед яких «Міська рада ветеранів»,  організація воїнів-інтернаціоналістів  «Солдати в Афгані», «Комітет по захисту прав пенсіонерів», «Союз шахтарів-інвалідів та козацтва» та «Захист дітей війни», залишити це приміщення та переїхати в будівлю колишньої централізованої бухгалтерії управління освіти. Але покликали не всіх, а тільки лояльних до міської влади - «Міську раду ветеранів» та «Солдати в Афгані». Інші ж, по суті, викинуті на вулицю.

Організації, які виганяють, давно конфліктують з міським головою - регіоналом Степаном Цапюком. Голова «Союзу шахтарів-інвалідів та козацтва» Сергій Горбачов загрожує владі пікетами, прокуратурою і судом.

- Ми владі не вигідні, вона хоче нас розігнати. Нам міський голова  відкрито сказав, що розжене нас , - заявив Горбачов.

Втім, мер його слів навіть не заперечує. За словами Цапюка, організації, які не отримали запрошення на переїзд, «нічого корисного для міста не роблять». До того ж, із ними нібито не хоче співпрацювати рада ветеранів.

- Рада ветеранів з ними співіснувати не хоче. Я пропонував: давайте їх теж переведемо, є три кімнати, можна працювати разом, за графіком. Але вони не хочуть з ними разом знаходитись, тому що вони скандальні. Вони там включили обігрівач на цілий тиждень, і пішли. І потрібно було платити за електроенергію - не хочуть. Хоча б тому, що вони нічого не представляють для міста. Назвіть мені хоч один захід , в якому вони не брали участь, а який вони організували, - прокоментував цю ситуацію Цапюк (пряму мову збережено). Мер вважає, що в ситуації, що створилася, громадські працівники-опозиціонери повинні знайти спонсора, який арендуєїм приміщення.

- Хай шукають спонсорів, питань немає. Навіщо сидіти на бюджеті? Якщо Гаркуша вважає за потрібне їх виселити, нехай виселяє , - сказав міський голова.

2 квітня голови організацій, що потрапили під виселення, побували на прийомі у губернатора Олександра Петіка. Вони ознайомили його з ситуацією, але нічого конкретного голова ОДА не пообіцяв.

Горбачов погрожує пікетувати кримінально-виконавчу інспекцію та міську раду з вимогою залишити їх у приміщенні. Також подасть заяву в прокуратуру про порушення кримінальної провадження за ст. 170 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій та громадських організацій. Ще одним способом захисту стане звернення до суд, підкреслив голова «Союз шахтарів-інвалідів та козацтва».

До списку новин