загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 київських парків, які необхідно відвідати весною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навесні в парках по-особливому красиво: зелені дерева, красиві кущі та квіти, які лишень розпустилися, в поєднанні зі свіжим повітрям дарують незвичайну естетичну насолоду і покращують настрій. Якщо Ви раптом запрацювалися або, можливо, засиділися в чотирьох стінах вашого будинку, найкращим варіантом відпочинку для вас стане прогулянка по одному (або й кількох) зі столичних парків. Ось перелік 10 парків Києва, які, на нашу думку, варто відвідати цієї весни.

1. Парк «Феофанія»

Цей парк є пам'яткою садово-паркового мистецтва державного значення. «Феофанія» поєднує прекрасну природу і сучасний ландшафтний дизайн. Тут можна забути про всі проблеми і розслабитися всією сім'єю, з коханою людиною, з друзями або й на самоті.

Адреса: вул. Академіка Лебедєва, 19 (добратися можна від метро «Либідська» тролейбусом № 11, маршрутним таксі № 156 до зупинки «Метрологічна»).

2. Співоче поле

У цьому ландшафтному парку завше почуваєшся затишно і спокійно. Але під час проведення концертів чи фестивалів тут стає багатолюдно і напрочуд весело.

Адреса: вул. Лаврська, 31 (Трохи нижче від Музею Великої Вітчизняної Війни, йти від метро «Арсенальна»).

3. Парк «Кіото»

Парк приваблює жителів столиці, насамперед, знаменитою алеєю сакур, завдовжки майже кілометр. Крім того, в парку є чудовий ставок із водоспадом, заростями ірису та дивовижними моситками, які ведуть до острівця.

Адреса: вул. Кіото (між станціями метро «Чернігівська» та «Лісова»).

4 . Голосіївський парк

Це чудове місце як для простої прогулянки наодинці, так і для пікніка або розваг у шумній компанії. Тут є спортивні та дитячі майданчики, атракціони, бібліотека. Природа Голосіївського парку багата ставками (є й озеро) і величезною різноманітністю рослин.

Адреса: проспект 40-річчя Жовтня, 87 (метро «Голосіївська»).

5. Сквер Гейдара Алієва

Цей чудовий київський скверик відкрили зовсім не так вже й давно. Оскільки цей парк є подарунком азербайджанського народу всім киянам, то тут можна помилуватися традиційними для Азербайджану деревами: магнолією, кленом, тисами, сакурою, айвою, барбарисом, кизильником, сливою й акацією. Варто зазначити, що часто увагу людей, які прогулюються повз цей чудовий скверик, привертає чарівний багатоярусний водоспад. На ніч парк закривається, але насолодитися його красою можна без проблем до 24:00.

Адреса: вул. Глибочицька, 22/24 (метро «Лук'янівська»).

6. Маріїнський парк

Це один із найбільш популярних столичних парків. І популярний він не дарма, оскільки, поєднуючи красу природи та архітектурних елементів, Маріїнський парк є унікальною пам'яткою паркового мистецтва. У парку також знаходиться одне з найромантичніших місць міста - це, безсумнівно, Міст закоханих. Правда під час революційних подій його було трохи витоптано і знищено, а Міст закоханих спалено, проте зараз міст вже відновлено, та й сам парк поступово прибирають і приводять до ладу.

Адреса: вул. Михайла Грушевського (метро «Арсенальна» або «Майдан Незалежності»).

7. Парк імені Тараса Шевченка

Нехай це і найменший парк столиці, проте тут також можна розслабитися, посидіти на лавочці і насолодитися природою в центрі великого і шумного міста. Парк розташований поблизу університету Тараса Шевченка, тому тут часто багатолюдно, в основному за рахунок студентів, а ще часто збираються любителі під музику потанцювати латинські танці тощо.  

Адреса: навпроти головного корпусу університету ім. Тараса Шевченка (дійти до парку можна від метро «Льва Толстого», «Університет» або «Театральна»).

8. Володимирська гірка

З Володимирської гірки відкриваються неймовірно красиві види весняного Києва. Зокрема з гірки можна побачити Поділ. Також тут розташована чудова ажурна альтанка.

Адреса: Володимирський узвіз (добиратися від метро «Поштова площа» або «Майдан Незалежності»).

9. Парк «Відрадний»

Тут також можна гарно відпочити, посидіти на лавочках, прогулятися алейками і красивим містком через озеро. Для дітей і батьків у парку передбачені ігровий майданчик і прогулянковий потяг із двома вагончиками.

Адреса: вул. Героїв Севастополя (добиратися від метро «Шулявська»).

10. Парк Дружби народів

Цей величезний за площею парк підходить як для пікніка, так і для звичайних прогулянок, а також і для активного відпочинку. Парк поділено на кілька зон: дитячу, водно-спортивну, пляжну та меморіальну.

Адреса: зупинка

«Парк Дружби народів», що на Московському мосту.

До списку новин