загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більше 17 тисяч волинських пенсіонерів продовжують працювати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На підприємствах, в організаціях та установах області на кінець 2013 року (без врахування працівників малих підприємств з чисельністю працюючих менше 10 осіб та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності) нараховувалось 192,7 тис. найманих працівників, з них 14,7 тис. були економічно неактивними у зв’язку з перебуванням у відпустках, пов’язаних з вагітністю, пологами та доглядом за дитиною до досягнення нею віку, встановленого чинним законодавством.

Четверта частина зайнятих працювала в освітніх закладах, 22% – в промисловості, майже кожен восьмий – в установах охорони здоров’я, повідомляє ГУ статистики Волині.

  Серед працюючих шестеро з десяти – жінки, а у сферах з тимчасового розміщування і організації харчування, охорони здоров’я і соціального забезпечення та поштової і кур’єрської діяльності їх частка сягає 80%.

Більше третини працівників – це молоді люди у віці до 35 років, кожен одинадцятий – пенсійного віку. Наймолодші кадри зосередженні у сфері фінансової та страхової діяльності, в торгівельних організаціях та на підприємствах з ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, а також на виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів. Найбільше ж пенсіонерів за віком працює у сферах професійної, наукової та технічної діяльності, установах охорони здоров’я та соціальної допомоги – майже кожен сьомий зайнятий в цих видах діяльності.

Одинадцята частина волинян зайнята в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, зокрема в промисловості – понад чверть працюючих, в будівництві – більше третини, в транспортних організаціях – 23,8%, в сільському господарстві – 18,8%, за що державою передбачено ряд пільг та грошових компенсацій.

Кожні шестеро з десяти працівників підприємств, установ та організацій мають повну, базову або неповну вищу освіту, серед них 1,2 тис. осіб – науковий ступінь. Значна частка працівників з вищою освітою зайнята в освітніх закладах, державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, фінансовій, страховій, професійній, науковій та технічній діяльності – 72% – 86% всіх зайнятих в цих видах діяльності. Торік за рахунок коштів підприємств, організацій та установ області 18,4 тис. працівників пройшли навчання з підвищення кваліфікації, ще 1,8 тис. осіб було навчено новим професіям.

До списку новин