загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українським банкам заборонять забирати житло за валютні борги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідну постанову №4943, яка забороняє примусово стягувати нерухомість за валютними кредитами населення, прийняла Верховна Рада.

При чому законопроект стосується усіх позик, взятих під заставу нерухомості. Якщо документ буде підписано президентом, то банки також не зможуть передавати валютні кредити колекторській компанії, аби та вигнала людину на вулицю і повернула гроші.

"Простіше кажучи, банк не зможе передати валютний кредит людини тій же колекторській компанії, аби та стягнула квартиру і вигнала людину на вулицю. Валютна іпотека повинна залишитися в портфелі банку, який її видав", - повідомив журналістам спеціаліст компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець.

Крім того, якщо проданої за кредитним договором нерухомості не достатньо для погашення боргу, примусово забирати у позичальника інше майно заборонено. Директор з роботи з проблемними заборгованостями банку "Нацкредит" Андрій Вдовиченко переконує:

"Новий документ погано позначиться на виплатах. Адже банки втрачають ключовий важіль — заставу: якщо людина буде розуміти, що її не зможуть виселити за неплатежі, то у неї не буде стимулу для погашення позики".

Проте такий боржник ризикує потрапити у "чорний список" та ніколи не зможе отримати кредит. А у разі зняття мораторію банк може нарахувати велику пеню.

"До того ж предмет застави залишиться в обтяженні у банку. Іншими словами, вигнати з квартири вас не зможуть, але і розпоряджатися нерухомістю більше не вийде. Квартиру не можна буде ні продати, ні подарувати, ні передати у спадщину", - пояснив Ростислав Кравець.

До списку новин