загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пізнай Україну: восьме диво світу під тернопільською землею

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україну прийшла мода на патріотизм. Сотні людей, що понад двадцять років живуть у незалежній державі, з подивом та захоплення починають зауважувати красу рідної Батьківщини. Щоб кожен зміг дізнатися більше про цікаві та незвичні місця України, «Бліц-Інфо» запроваджує нову рубрику туристичних маршрутів – «Пізнай Україну!».

Тернопільські печери за своєю красою й унікальністю не мають аналогів у всьому світі.

Не треба їздити за тридев'ять земель, щоб побачити екзотичне диво, подібне до лабіринтів Мінотавра у Греції або «кам'яної квітки» на Уралі, в Тернополі є красива Кришталева печера, або, як її називають місцеві мешканці, Кришталеві лабіринти, а також підземний музей трипільської культури.

Кришталева печера не лише найкрасивіша, вона ще й посідає почесне місце у списку «довгожителів». Утворилося природне диво близько 20 мільйонів років тому через вимивання порід підземними водами.

Історія її творіння в принципі не відрізняється нічим особливим від подібних печер. Зате за своєю красою Кришталева печера - унікальна. Недарма вона має таку мелодійну назву - стіни підземної красуні вкриті різнокольоровими або білосніжними кристалами гіпсу.

Кришталева печера являє собою складну систему ходів, загальною протяжністю понад 23 км. Однак для туристичних маршрутів доступні тільки 3 км.

Екскурсія триває близько години і проводиться в міру набору групи. Попри те, що на сайтах пишуть, нібито печера обладнана й електрифікована, насправді все не так ідеально.

Треба бути вкрай обережним, оскільки каски вам не видають, а ходити по вузеньких коридорах доведеться. Також подбайте про теплі куртки й дуже зручне взуття.

Попри це, сама екскурсія - дуже приваблива і вражаюча. Маршрут починається з вузького 500-метрового коридору, далі по кам'яних сходах униз, щоб ви собі уявляли, навколо - майже темрява. Потім за маршрутом величезний зал із красивими гіпсовими наростами на стінках.

Якщо хвилюєтеся, що дітям буде страшно побувати на такій екскурсії, нічого подібного. Їм особливо сподобається Зоологічний зал.

У камені навіки збереглися різні тварини: сова, лисиця, орел. Любителі екзотики можуть пройтися по «хребту крокодила» - стежці, дуже схожій на хребет рептилії.

Далі йде Святковий зал, який зачарує природним дизайном: кристалічне покриття розмалювало стіни красивими візерунками.

Найцікавіша визначна пам'ятка тут - Кришталевий коридор, стрімкі стіни, покриті полотном гіпсових кристалів різних кольорів: кремових, бурштинових, рожевих, блакитних, бежевих.

Можна подумати, що ти зовсім не під землею на Тернопільщині, а в якомусь казковому царстві.

Тут є також камінь бажань і камінь, якого не знайдеш у жодній іншій печері – «анальгін». За словами місцевих, він лікує краще за пігулки, потрібно всього лише ненадовго притулити до каменя лоб.

А насправді до всієї безлічі цікавинок, Кришталева печера ще й цілюща. Тут майже стовідсоткова вологість, температура в середньому - 12°С.

Стабільний мікроклімат, незалежно від пори року, абсолютна тиша створюють усі умови для лікування бронхіальної астми, гіпертонії, бронхіту. Тому, якщо ви схильні до подібних хвороб, навідуйтеся сюди частіше.

Як доїхати: розташована печера в селі Кривче Борщівського району. Потрібно проїхати через усе село й відразу за ним різкий поворот наліво. Там побачите красиву фортецю, біля неї буде табличка з написом «Печера Кришталева 1,5 км». Вхід - на крутому схилі. Якщо підніметеся трохи вище, то перед вами відкриється красивий тернопільський пейзаж.

До списку новин