загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Услід за газом, теплом і електроенергією подорожчає вода

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із першого липня в Україні зростуть тарифи на водопостачання і водовідведення, попередили в Нацкомісії з держрегулювання у сфері компослуг.

Як пояснили у відомстві, що відповідає за визначення тарифів, тепер українці платитимуть за воду згідно з економічно обґрунтованим рівнем – тобто, із закладеною рентабельністю до 5%.

У Нацкомісії зауважують, що з моменту останнього подорожчання води її собівартість зросла суттєво – більше коштів потрібно на виплату зарплати, закупівлю електроенергії, реагентів. Відтак, водоканали не можуть працювати у збиток.

– У зв'язку з цим, з 1 липня підвищуються тарифи на воду для 26 з 150 підприємств, що забезпечують 87% ринку водопостачання країни. Решта водоканалів, швидше за все, підвищать тарифи з 1 серпня або восени, – уточнив член Нацкомісії з держрегулювання у сфері компослуг Дмитро Григор'єв.

Чиновники запевняють: зростання тарифів на воду не сильно вдарить по гаманцях українців. А незахищені категорії населення – пенсіонери та багатодітні сім’ї – зможуть скористатися пільгами і субсидіями.

Сказати, що люди спокійно сприйняли новину про здорожчання тарифів, не можна. Кажуть, хай краще влада на собі економить і не змушує людей віддавати останнє за комуналку. Пенсіонери взагалі в розпачі. Навіть з урахуванням субсидії, говорять, пенсії їм вистачатиме хіба що на хліб і ту саму воду. З-під крана.

До списку новин