загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Навчання гри на музичному інструменті в літньому віці - ці три інструменти вам підійдуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви хочете навчитися грати на музичному інструменті у літньому віці? Чому б і ні? Ми пропонуємо три інструменти, які підійдуть для літніх людей.

Навчання гри на музичному інструменті в літньому віці

Думка, що в старості забувають як грати на музичному інструменті, коли починали навчання ще у дитинстві, є сучасним міфом. Тим не менше, є багато людей, які дуже пізно відкрили у собі пристрасть до музики, але успішно оволоділи ним і є щасливими. Хоча це й правда, що в юні роки все особливо легко засвоюється, однак літній вік теж приносить багато цінних якостей, які при вивченні гри на музичному інструменті є дуже корисними.

З одного боку, літні люди мали потребу вивчати багато різноманітних речей у своєму житті і вже знають, яким чином їм найкраще братися за нову справу.

З іншого – люди в старості знають краще що хочуть, ніж в мінливий період юності. Відповідно до цього, літні часто вкладають в уроки  набагато більше самовідданості та наполегливості.

Власне, ті хто завжди захоплювався музикою, але ніколи не був устані навчитися грати, часто мають особливу мотивацію.

Навчання музики в старості покращує здоровя

Неймовірною річчю у навчанні гри на музичному інструменті в старості є те, що ви одночасно щось робите і для своєї подальшої самоосвіти, і для вашого здоров’я. При цьому гра на інструменті допомагає ще й тренувати мозок, оскільки через комбінацію зорових, слухових та рухових рецепторів утворюються нові асоціації.

Також не слід недооцінювати психологічні складові. Позитивне емоційне відчуття, коли після певного часу напруженого тренування добиваються перших успіхів, робить значний внесок до "якості життя".  Популярним є також заняття музикою у групах. Хто грає в гурті пенсіонерів, той має більше почуття необхідності і не скоро стане одиноким.

Підібрати правильний музичний інструмент

Основоположним для успіху та задоволення від заняттях є вибір правильного інструменту. При цьому є дуже важливим, щоб ви не ставили до себе надто високих вимог, а вибрали музичний інструмент, який відповідає вашому профілю продуктивності. Крім цього, слід брати до уваги зумовлені віком індивідуальні особливості.

Саксофон

Багато літніх людей джазового покоління, мабуть, хотіли б навчитися грати на саксофоні. Цей музичний інструмент, без сумнівів, підходить для літніх людей. Ті, хто вибере цей музичний інструмент, повинні звернути увагу на те, щоб маленькі клавіші саксофону оптимально пасували техніці гри та особистим преференціям.

Для любителів джазу та пенсіонерів з сильними легенями

Щоправда, тут також варто пам'ятати, що для духових інструментів велику роль відіграє ротовий апарат. У кого немає своїх зубів або хто вже носить зубний протез, найкраще повинен  вибрати інший інструмент.

Фортепіано чи електронні клавішні інструменти

Фортепіано чи електронні клавішні інструменти є також популярні серед багатьох пенсіонерів. Власне, хто в юності мав можливість вправлятися на цих клавішних інструментах, той освоїть їх швидко. Літні люди, які володіють технікою друку на друкувальній машинці, легко осилять інструмент, через те що їхні пальці рухливі і вже призвичаїлись до майже ідентичного рухового шаблону. Ви можете самі навчитися грі на фортепіано, використовуючи підручник, залежно від того, до якого навчального психологічного типу ви належите

Додаткова мотивація з'являється, коли  люди записуються на курси або до приватного учителя. У кого немає фортепіано і хто не знайомий з кимось, у кого б він міг регулярно тренуватися, той перед купівлею повинен добре розпитати.  Альтернативним може бути рішення позичити такий клавішний інструмент, щоб побачити, чи це ваше.

Арфа

Для осіб, які не спроможні довго сидіти, або мають проблеми з подагрою, фортепіано буде не найкращим вибором. Крім того, багато пенсіонерів хотіли б навчитись відтворювати деякі пісеньки по можливості якнайшвидше, приміром, щоб акомпанувати внукові, який грає на флейті. У таких випадках можна порекомендувати  настільну арфу.

Більш практична ніж велика арфа (на зображенні), настільна арфа

Ця маленька настільна арфа не потребує знання нотного стану, оскільки на ній можна грати з допомогою шаблона. Тому вже після короткого тренування можна вірно відтворити цілу мелодію.

Як ви бачите, для навчання гри на музичних інструментах є велика кількість можливостей, і для вас теж знайдеться дещо.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин