загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перлини українського туризму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Літо – чудова пора для відпочинку, подорожей та відкриття для себе чогось нового. Кожен із нас шукає можливість бодай на кілька днів відлучитися від сірої буденності. Останніми роками шалено зростає тенденція до відпочинку за кордоном. Але варто задуматися над тим, яка багатогранна та різноманітна природа нашої країни. Кожному хоче догодити!

Любите ніжитися на пісочку біля моря – ось вам море, хочете порибалити у найближчій водоймі – будь ласка, потрібне відчуття холоду гірської ріки – ласкаво просимо до Карпат! Саме гірська частина України впродовж всього року залишається одним із найпопулярніших місць відпочинку не лише українських, але й іноземних туристів.

Літо в Карпатах – ідеальний варіант для тих, хто мріє відпочити від міського шуму, подихати чистим гірським повітрям, оздоровитися душею і тілом, а також вдосталь насолодитися тишею та мальовничими пейзажами. Любителів активного та екстремального відпочинку найбільше цікавлять тут: сходження на гору Говерла та Петрос, велопоходи, прогулянки на конях, зелений туризм, сплави по гірських річках (Прут, Тиса, Стрий, Черемош), поїздки на квадроциклах, парапланеризм, полювання та купання в гірських річках та озерах. Невимовно красиві гори, вкриті туманним шатром, стрімкі водоспади, схожі на альпійські луки зелені полонини – це все потрібно побачити на власні очі. Та не тільки природною красою славиться цей регіон, а й великою кількістю культурних та історичних пам’яток. До прикладу, лише в одному селищі Колочава, що на Закарпатті, знаходиться більше десяти різних музеїв, серед яких виділяють: «Колочавську вузькоколійку» і «Старе село». Визначними місцями вартими уваги залишаються Закарпатський музей архітектури та побуту, музей Івана Франка у Криворівні, старовинні замки Паланок і Невицький, камінь та скелі Довбуша, Церква Чуда святого Архистратига Михаїла, ресторан-музей Гуцульщина та багато інших. Карпати – ідеальне місце не тільки для відпочинку, але й для оздоровлення та лікування організму. Щедра карпатська земля вже не одну сотню років дарує людям джерела мінеральних вод та грязей, які допомагають при лікуванні різних захворювань.

Головною туристично-культурною перлиною півдня України, яка чудово поєднує в собі старовинну архітектуру, історичні пам’ятки з сучасними готельно-розважальними комплексами, ресторанами та нічними клубами найвищого рівня залишається місто-герой Одеса. Завдяки санаторіям з сучасною апаратурою, чистим пляжам і базам відпочинку перлина Чорного моря приваблює велику кількість туристів. Ще однією особливістю Одеси є прекрасний м’який клімат. Курортна зона Одеси простягнулася на десятки кілометрів вздовж берега Чорного моря. Знайти пляж, який до вподоби саме вам, можна по всьому узбережжю Одеси: Лузанівка, Ланжерон, Дельфін, Аркадія, група пляжів Великого Фонтану, Чорноморка, а також безліч пляжів біля санаторіїй і будинків відпочинку. В районі станції Великого Фонтану ви можете позасмагати на знаменитому пляжі «Золотий берег» і здійснити прогулянку у величезному буковому гаю.

У 2005 році поруч з пляжем «Ланжерон» відкрився найбільший у країні дельфінарій “Немо», що стало визначною подією для всієї України в цілому. Візитною карткою міста є центральна вулиця – Деребасівська. Кажуть: хто не був на Деребасівській, той не був в Одесі. Морський порт, потьомкінські сходи, оперний театр – маршут виключно пішохідний!

Якщо ж ви бажаєте відпочити на природі з сім’єю чи друзями, тоді сміло можете вирушати до однієї з головних туристичних перлин не тільки Волинського краю, а й України, так званих «Шацьких озер».

У Шацькому національному природньому парку затишно розташувалося найбільше озеро України – Світязь. Ось уже декілька років поспіль тут проводиться Міжнародний пісенний фестиваль “На хвилях Світязя”. Великий запас рекреаційних ресурсів регіону, який налічує десятки озер, що славляться своєю унікальністю, мальовнича природа, багатий рослинний і тваринний світ, м’який цілющий клімат з кожним роком все більше приваблює шанувальників чудового відпочинку. Цікаво знати, що Світязь – найглибше озеро України, його глибина становить більше 58 метрів. Це в чотири рази глибше, ніж Азовське море.

Тому і називають його в народі «Український Байкал». На сьогоднішній день, в Шацькому національному природному парку успішно працюють чотири зони відпочинку – “Гряда”, “Світязь”, урочище «Гушове» та “Пісочне”. На берегах озера розташована велика кількість баз відпочинку, приватних котеджів та будинків, а також пансіонат “Шацькі озера”, санаторій “Лісова пісня”, спортивні та дитячі табори, ряд малих наметових містечок. Також, природа створила ідеальні умови для любителів риболовлі. В озерах цього краю водиться 31 вид риби, серед яких: окунь, щука, лин, лящ, карась, короп, сом, плотва, в’юн та багато інших. Не можливо відвідати Шацькі озера і не скуштувати головного делікатесу Волині – вугря, тим більше, що в іншій частині України такої смакоти ви не знайдете.

Поєднання дзеркально-чистих озер з лісовими масивами, по-своєму особливий поліський колорит, різноманіття рослинного і тваринного світу, добре розвинена транспортна мережа сприяють збільшенню з кожним роком напливу туристів у цей мальовничий куточок Західного Полісся.

Як бачимо, наша країна має вдосталь прекрасних перлин туризму, перелік яких можна безкінечно продовжувати, і завдяки яким, Україна має всі умови для того, щоб стати туристичною державою світового рівня.

 Оля Яворська

До списку новин