загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові показали сучасне мистецтво із Краківського музею

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

8 липня у Львівському Палаці мистецтв відкрили виставку сучасного польського мистецтва "Мистецтво – це свобода". Це перша презентація творів з колекції МОСАК (Музею Сучасного Мистецтва в Кракові) в Україні. На виставці представили півсотні фотографій, банерів та кілька відеофільмів авторства польських та закордонних митців.

Колекція МОСАК-у формується з 2010 року. Зараз збірка складає майже 4000 творів 160 польських та закордонних авторів. Метою музею є збір і презентація польського мистецтва останніх 50-ти років у контексті світового мистецтва.

"Для України, яка обрала шлях євроінтеграції, дуже важливою сьогодні є активізація знайомства з актуальним мистецтвом Європи. Тобто, з тим напрямком мистецтва, який у ХХ столітті вийшов за межі суто естетичної діяльності і зайняв активну позицію визначення сенсу мистецтва в сучасному світі, його пізнавально-етичних та суспільно-критичних вартостей. Сontemporary-мистецтво перетворилось на один з дієвих чинників модернізації суспільства", - каже директор Львівського Палацу Мистецтв Юрій Гнатковський.

Найбільш вражаючі та найбільші за розміром роботи - Лукаша Хоудека під назвою "Мистецтво вбивства". На кількох чорно-білих банерах зображені фотографії ляльок типу "Барбі", вдягнених у військову форму та у звичайний одяг. На фото ляльки зображують вбивство, тортури. Автор нагадує таким чином про події війни 1945 року, коли тисячі німців, які жили на прикордонних територіях були жорстоко замордовані чеськими бойовиками. До вбивств було причетне і мирне населення.

Серію фотографій із зображенням перевдягненим жінкою чоловіком створив Ане Лан. Роботою "Жінка світу" він показує межі статі, національності і походження, адже у всіх образах він виглядає і вбраний одяг різних країн.

Триватиме виставка "Мистецтво – це свобода" до 24 серпня 2014 року.

Ольга ШВЕД

До списку новин