загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фахівці у сфері боротьби з кіберзлочинністю дали поради, як не стати жертвою кіберзлодіїв

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для цього слід регулярно оновлювати програмне забезпечення та антивірусні програми, для відкриття кожного надісланого файлу використовувати лише спеціалізовану програму, а також не користуватися антивірусами російського виробництва.

Фахівці у сфері боротьби з кіберзлочинністю відзначають: через ситуацію, що склалася в Україні, почастішали випадки відправлення інфікованих електронних листів на поштові скриньки державних органів влади. При цьому листи відправляються з IP-адрес Російської Федерації.

У зв’язку з цим правоохоронці попереджають: інфіковані листи можуть надходити із зазначенням підміненого імені відправника. Після відкриття файлу, прикріпленого до такого листа, вірус активується автоматично.

Інфікований комп’ютер може продовжити автоматичне пересилання аналогічних заражених листів, стати елементом BOT-мережі або надасть можливість доступу до файлів, що знаходяться на інфікованому комп’ютері (у тому числі – паролів доступу або персональних даних).

У зв’язку з цим фахівці підрозділу боротьби з кіберзлочинністю МВС дали кілька рекомендацій:

– операційна система повинна мати актуальні оновлення від розробника;

– обов’язково має бути встановлений антивірус з оновленими вірусними базами. При цьому не слід використовувати антивіруси російського виробництва, оскільки зазначені програмні продукти не виявляють такі шкідливі програми;

– відкривати лише ті листи, які ви дійсно очікуєте;

– файли, що були прикріплені до листа, відкривати лише за допомогою спеціалізованих програм (наприклад: файли із розширенням PDF – за допомогою «Acrobat Reader», DOC – «Microsoft Office» тощо), а не безпосередньо з отриманого листа;

– оскільки переважна більшість вірусів написані та націлені на користувачів операційної системи Windows, в якості пасивного захисту, для запобігання первинного зараження і подальшого розповсюдження вірусів, а відповідно – і створення загрози для інформаційної безпеки державних установ, спеціалісти рекомендують на комп’ютерах, що використовуються для доступу до мережі Інтернет, використовувати ліцензійні операційні системи Windows, MacOSX або вільно розповсюджуване програмне забезпечення на базі Linux (наприклад – UBUNTU).

До списку новин