загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як платити податок за спадщину, отриману нерезидентом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фізична особа - нерезидент, яка отримала спадщину (подарунок) від фізичної особи – резидента, зобов’язана сплатити податок на доходи фізичних осіб до нотаріального оформлення успадкованого (подарованого) об’єкта, за ставкою 15 або 17 відсотків, в залежності від розміру бази оподаткування в календарному місяці.

Ставка 17% застосовуватиметься у разі, якщо в календарному місяці дохід від отримання спадщини перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати (в 2014 році - 12180 грн), але лише до суми такого перевищення.

Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину, що передбачено підпунктом 174.3 ст.174 Податкового кодексу України.

Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, не зазначається в річній податковій декларації, тому що спадкоємці - нерезиденти, зобов’язані сплатити податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини.

До списку новин